За Дома

Шалтета и покривала за легло

Избирайки продукт за дома сред разнообразната продуктова гама одеяла и покривала за легло и мека мебел, е добре да вземетете предвид следните неща.

Правилното оразмеряване е изключтиелно важен фактор. Това важи особено за покривала за спални. Те трябва точно да съответстват на размера на спалнята или, ако са положени отделно, да отговарят на параметрите на леглото. В най-добрия вариан,т покривалото за легло стига почти до пода. Така спалнята ще изглежда по-органично, а допълнителното пространство под леглото ще бъде скрито.

Много потребители търсят подходящи продукти не само по цвят или размер, но и по състав на тъканите. В наши дни производителите предлагат богат избор от материи с различна плътност: жакард, полиестер, 100% памук, сатен, акрил, микрофибър и други.

Освен това всеки модерен материал е лесен за поддръжка. Някои продукти дори не е необходимо да се гладят след изпиране и сушене.

Важен фактор при избора на текстил за дома е цялостният стил на вашия дом. В асортимента в търговската мрежа има всичко необходимо за всеки интериор и стил:

В интериор в модерен стил с лаконични и строги линии са подходящи едноцветни шалтета и покривала със строг или монохромен модел.

В спалнята в стил Прованс намират място одеяла, кувертюри и шалтета от естествени материи и с лек модел – романтични принтове, малки шарки цветя, надписи и други. Основните тонове, в които се предлагат са  пастелни тонове като лавандула, светло синьо, пудра, бледо жълто, резида и други.

Класическите интериори в стилистични направления като барок, рококо, готика и английски стил, предполагат наличието на специални материали в интериора – кадифе, коприна и други. В тези интериори се срещат текстилни аксесоари като плюш, кадифе, сатен и други. Моделите са украсени обикновено с драперии с коприна, дантела, бродерия и класическа орнаментика.

Колониалният стил, който е изключително популярен в наши дни, съчетава европейските и източните тенденции. Основните цветове са теракота, шоколад, синьо, злато и други. Битовият текстил в такива нюанси принуждава да изберете стените и аксесоарите в по-сдържани тонове.

 

Подобни публикации

Страхотни идеи, които можете да реализирате със самозалепващо се фолио

admin

Защо да изберем бяло едноцветно спално бельо

admin

Какви са ползите от това да реставрирате стари мебели, вместо да изхвърлите на сметището

admin