Полезно

Характеристики и предимства на електронното заключване

Иновациите и модерните технологии са станали част от нашия живот, те опростяват ежедневните процеси и спестяват време. Колко удачно е обаче решението за инсталиране на електронна брава? В статията ще разгледаме видовете електронни заключвания, ще се спрем на характеристиките и предимствата на тяхната работа и ще разберем кога и къде е рационално да се инсталира такъв механизъм.

Характеристики и особености

Електронното (електрическо) заключване представлява заключващ механизъм, който работи с електрическа енергия. Неговата задача е да направи възможно отварянето и затварянето на дадена врата само по желание на собственика. Високата степен на надеждност и безопасност на механизма е негова основна характеристика.

Веднага след като на пазара се появиха електронните брави, те бяха инсталирани в хотелските комплекси, тъй като основните приоритети при управлението на такива институции са безопасността и защитата на личните вещи на гостите. С течение на времето обаче този метод на защита стана популярен и сред обикновените потребители. Заключващите механизми се монтират на вратите на веранди, къщи, апартаменти и дори гаражи.

Електронната ключалка на вратата на апартамент, къща или офис може да бъде от един от двата основни типа: електромагнитна и електромеханична. В допълнение към основните типове се разграничават соленоидни, биометрични и кодови типове. Електронната брава се отличава по своя дизайн и принцип на работа, но тя има 5 основни компонента:

  • Заключващ механизъм;
  • Сензорен четец;
  • Идентификационен ключ (дистанционно управление, клавиатура, карта с вграден микрочип и т.н.);
  • Система, която контролира и обработва информация (контролер);
  • Батерия за резервно захранване.

Важна характеристика на инсталирането на електронни брави е възможността за дистанционно управление. Същата функция може да се приеме за едно от основните предимства на електронните заключващи системи. Благодарение на нея собственикът може да отвори и затвори гаражната врата и тази на входа, без да прекъсва своите занимание. Често такъв тип заключване е вграден в проектите „интелигентен дом“, като собственикът контролира ключалката чрез смартфон или друго устройство.

Предимства на електронното заключване

Електронната магнитна брава е надежден и безопасен начин за предотвратяване на неправомерно проникване. Престъпниците са ограничени във времето, а отключването на електронни брави е почти невъзможно, тъй като се изисква познаване на дизайна, специални умения и време. Затова дори „професионалните“ крадци избягват тази система за сигурност. Сред предимствата на електронното заключване можем да посочим също удобството, намаленото време за управление на вратата и възможността за дистанционно отваряне от значително разстояние.

В случаите, когато електронна ключалка е инсталирана в офис или търговско предприятие, е възможно да се използва функцията на електронния терминал, която позволява да се наблюдава движението на персонала и клиентите. Има два метода за решаване на проблема с прекъсването на захранването: използване на батерия или допълнителен източник на захранване.

Кой следва да се заеме с инсталацията?

Монтажът на електронни брави на входни и други врати се извършва от квалифицирани специалисти. Фирма V-MAX Protect е водещ доставчик на качествени електромагнитни заключвания в България. Професионалистите от екипа на компанията са запознати с дизайна на всички видове механизми и с монтажните схеми, така че услугите им са подходящи както за частни домове, така и за офис сгради.

Свързвайки се с компанията, ще получите подробна консултация, професионален съвет относно избора на устройство и информация за цените. Техниците от V-MAX Protect също така поправят електронните заключващи механизми, отзовавайки се бързо на адрес в случай на спешно повикване. Удобството, надеждността и цикълът на поддръжка на електронните брави зависи от правилната им инсталация, затова обезателно се възползвайте от услугите на опитни и квалифицирани техници.

Подобни публикации

Какво ще стане, ако старомодните навици за запознанства се върнат на мода?

admin

Какво става, когато двама души се влюбят?

admin

Десетки хиляди книги вече са достъпни безплатно! Как да ги изтеглите законно?

admin