Полезно

Характеристики и предимства на електронното заключване

Иновациите и модерните технологии са станали част от нашия живот, те опростяват ежедневните процеси и спестяват време. Колко удачно е обаче решението за инсталиране на електронна брава? В статията ще разгледаме видовете електронни заключвания, ще се спрем на характеристиките и предимствата на тяхната работа и ще разберем кога и къде е рационално да се инсталира такъв механизъм.

Характеристики и особености

Електронното (електрическо) заключване представлява заключващ механизъм, който работи с електрическа енергия. Неговата задача е да направи възможно отварянето и затварянето на дадена врата само по желание на собственика. Високата степен на надеждност и безопасност на механизма е негова основна характеристика.

Веднага след като на пазара се появиха електронните брави, те бяха инсталирани в хотелските комплекси, тъй като основните приоритети при управлението на такива институции са безопасността и защитата на личните вещи на гостите. С течение на времето обаче този метод на защита стана популярен и сред обикновените потребители. Заключващите механизми се монтират на вратите на веранди, къщи, апартаменти и дори гаражи.

Електронната ключалка на вратата на апартамент, къща или офис може да бъде от един от двата основни типа: електромагнитна и електромеханична. В допълнение към основните типове се разграничават соленоидни, биометрични и кодови типове. Електронната брава се отличава по своя дизайн и принцип на работа, но тя има 5 основни компонента:

  • Заключващ механизъм;
  • Сензорен четец;
  • Идентификационен ключ (дистанционно управление, клавиатура, карта с вграден микрочип и т.н.);
  • Система, която контролира и обработва информация (контролер);
  • Батерия за резервно захранване.

Важна характеристика на инсталирането на електронни брави е възможността за дистанционно управление. Същата функция може да се приеме за едно от основните предимства на електронните заключващи системи. Благодарение на нея собственикът може да отвори и затвори гаражната врата и тази на входа, без да прекъсва своите занимание. Често такъв тип заключване е вграден в проектите „интелигентен дом“, като собственикът контролира ключалката чрез смартфон или друго устройство.

Предимства на електронното заключване

Електронната магнитна брава е надежден и безопасен начин за предотвратяване на неправомерно проникване. Престъпниците са ограничени във времето, а отключването на електронни брави е почти невъзможно, тъй като се изисква познаване на дизайна, специални умения и време. Затова дори „професионалните“ крадци избягват тази система за сигурност. Сред предимствата на електронното заключване можем да посочим също удобството, намаленото време за управление на вратата и възможността за дистанционно отваряне от значително разстояние.

В случаите, когато електронна ключалка е инсталирана в офис или търговско предприятие, е възможно да се използва функцията на електронния терминал, която позволява да се наблюдава движението на персонала и клиентите. Има два метода за решаване на проблема с прекъсването на захранването: използване на батерия или допълнителен източник на захранване.

Кой следва да се заеме с инсталацията?

Монтажът на електронни брави на входни и други врати се извършва от квалифицирани специалисти. Фирма V-MAX Protect е водещ доставчик на качествени електромагнитни заключвания в България. Професионалистите от екипа на компанията са запознати с дизайна на всички видове механизми и с монтажните схеми, така че услугите им са подходящи както за частни домове, така и за офис сгради.

Свързвайки се с компанията, ще получите подробна консултация, професионален съвет относно избора на устройство и информация за цените. Техниците от V-MAX Protect също така поправят електронните заключващи механизми, отзовавайки се бързо на адрес в случай на спешно повикване. Удобството, надеждността и цикълът на поддръжка на електронните брави зависи от правилната им инсталация, затова обезателно се възползвайте от услугите на опитни и квалифицирани техници.

Подобни публикации

Предимствата на детските дрехи Mayoral

admin

Какво да направите, за да изглеждате по-убедително?

admin

Парфюм от древността до днес

redactort
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .