Полезно

Тайландски масаж – за кого е най-подходящ?

Навсякъде по света вече можете да получите автентичен тайландски масаж, изпълнен от висококвалифицирани терапевти. Забележете, че професионалните изпълнители на масажната техника не са просто масажисти, а преди всичко лечители. Добрата квалификация и дългогодишен опит им позволяват първо да диагностицират проблемите, след което да работят в посока на тяхното отстраняване.

Добър традиционен тайландски масаж можете да получите и у нас. В столичния квартал Лозенец се намира най-луксозното и реномирано масажно студио, наречено съвсем уместно ТАО Център. В него работят доказани професионалисти от Тайланд и Индия, придобили професионалната си квалификация в най-престижните школи на родината на това древно лечителско изкуство.

За кого е подходящ и какво трябва да знаете предварително?

Тай масажът е подходящ за всички, оплакващи се от мускулно напрежение и схващане, както и за хора, страдащи от физическа и умствена умора. Особено подходящ е за онези, които са подложени на силен емоционален стрес и тревоги. Проблеми със съня, чести главоболия и дори заболявания на вътрешните органи могат да бъдат положително повлияни с няколко масажни сеанса.

Тай масажът включва дълбоко въздействие, и макар че опитният масажист ще се погрижи да се чувствате отпуснати и спокойни, в някои участъци могат да се появяват болка и дискомфорт. Натискът е добре премерен по сила, а изтеглянето и усукването се извършват само в допустимата за конкретния човек степен. Понякога масажът не е най-релаксиращото преживяване, но ефектът впоследствие е винаги положителен.

Ако очаквате, че масажистът ще намаже тялото ви с ароматни екзотични масла и ще движи леко дланите си по тялото ви – грешите. Макар традиционно в тайландското лечителско изкуство да се използват и ароматни масла, в основата му стои активното движение. Клиентът не лежи отпуснат на масажна маса, а е обикновено разположен на мека постелка, където с помощта на терапевта извършва йога подобни движения.

Поради тази причина, масажите се изпълняват докато клиентът е облечен в леки, свободни дрехи, обикновено осигурени от самия салон. За да се отклони вниманието на масажирания от злободневните теми и стресиращи мисли, като фон може да звучи приятна медитативна музика. В добрите салони обстановката включва и ароматни свещи или азиатски пръчици, който да спомогнат за максималната релаксация на посетителя.

Ако ви предстои първо посещение в ТАО Център или друго реномирано масажно студио, трябва да сте психически подготвени за техниките, които прилагат тайландските масажисти. За да окажат дълбок натиск в конкретни участъци, и за да усучат добре отделни сегменти от тялото, те си служат не само с ръце. В действие влизат също лакти, колене, стъпала, а понякога дори пръстите на краката.

За повечето хора традиционният тайландски масаж, изпълнен от опитен терапевт няма противопоказания. Задължително е обаче да предупредите масажиста за наличие на здравословни проблеми. Така той има възможност да адаптира сесията към вашето състояние и нужди. Бременността също влиза в групата на деликатните състояния, които следва да бъдат предварително обявени.

Съществуват и категорични причини да не се подлагате на тази източна лечебна терапия. Това са травми и фрактури на костите, както и костни заболявания, водещи до намаляване на костната плътност. Основните противопоказания за тайландски масаж са също разширени вени, тромбоза, скорошни операции, високо кръвно налягане. По-възрастните пациенти могат да се насладят на специално създадена за тях релаксираща процедура.

Подобни публикации

Как се рисува куче?

admin

Екстремна DDoS отбрана

admin1

Какъв ламинат да изберем, споделят от CarpetMax

adminche