Полезно

Софтуерно премахване на FAP / DPF

Истината, уважаеми читатели е, че много от автомобилите, които биват внасяни в България, са с т.нар. FAP / DPF филтър, който филтър има за цел да предпазва околната среда от вредни вещества, натрупващи се след обработката на горивото.

Повишаващите се еко норми в мобилостроенето, прекомерната употреба на превозни средства, наложиха производителите да инсталират на новите дизелови двигатели допълнителни филтри за изгорелите газове. Тези филтри ( FAP / DPF ) имат за цел да отстранят твърдите частици от изгорелите газове. Както всички консумативи, тези филтри също имат определен “живот”. Тяхното износване (запушване) води до редица проблеми, като минаване на двигателя в авариен режим, повишен разход на гориво и др. Запушването на DPF / FAP филтъра води и до обратно налягане и до повреда в тубото и EGR-a на двигателя.

Любопитно е да отчетем, че автомобилният компютър следи за работата на тези филтри и това прави елиминирането му почти невъзможно.

Естествено, има алтернативно решение, което се състои в изготвяне на специален софтуер, който да позволи практически премахването на филтъра. Има и друго решение, а именно, преправянето на настоящия филтър, но за типа дейности, които биха се предприели за вашия автомобил, всичко зависи от конкретния случай.

Фирмата DPF.bg предлага премахване на DPF / FAP филтри, както на всички европейски марки автомобили, така и на японските. 100% гарантирани софтуерни решения за Toyota DPF, Mazda DPF, Mitsubishi DPF, Lexus DPF, Opel DPF, Subaru DPF и други.

Фирмата работи в този сектор от много години и се е наложила като една от надеждните. Няма как да пропуснем да споменем, че тези филтри влошават работата на двигателя, когато мине известно време. Чрез намеса от специалисти, освен че компютърът няма да дава грешки, то и работата на двигателя ще се подобри значително.

Подобни публикации

Идеи за подреждане на спалнята

admin

Популярни естетични процедури, които променят вида ви мигновено

admin

Основна схема на масовата комуникация

admin