Обща категория

Правила за избор на кредит

Кредитите в наши дни са практика, която трайно е навлязла в живота ни. С тяхна помощ можете да си купите почти всичко – недвижими имоти, кола, домакински уреди, дрехи или дори свободно време. Но има много нюанси, които кредитополучателят трябва да вземе предвид, когато реши да се обърне финансова институция за теглене заем.

Какво трябва да знаете, при кандидатстване за кредит

Преди да кандидатствате за кредит, първо  изберете правилната институция. Безопасността на клиента зависи от неговата надеждност. Ако клиентът е редовен за определена банка, тогава със сигурност ще му предложат по-добри условия за кредит, отколкото в други институции.

Когато избирате вида на кредита, вземете предвид неговата цел, за да изберете възможно най-изгодната оферта. Кредитът може да бъде потребителски, стоков, заем за кола, за образование, ипотека и други.

Падеж и методи за погасяване

Всеки заем има период, за който трябва да се изплаща, т.е. погасявате пълния размер на дълга заедно с лихвите. Преди да кандидатствате, важно е правилно да изчислите срока за погасяване на кредита. Срокът, както и размерът на месечното плащане, трябва да са удобни за вас. Има няколко начина за изплащане на заем:

 

  • Чрез банков клон
  • Интернет банкиране;
  • мобилно банкиране
  • Банкомат или терминал

Всеки клиент може да избере за себе си удобен вариант за погасяване на заема.

 

Банкови изисквания

След като вече сте се ориентирали към някоя банка от която да изтеглете кредит, добре би било да се запознаете най-напред с  критериите й за избор на клиенти. Става въпрос за неща като възрастови граници, дали следва да докажете стабилен източник на доходи, семейно положение, брой на евентуални издръжки, съществуващи други заеми, собственост, допълнителни източници на доходи и така нататък.

Клиентът трябва да знае, че ако не отговаря на тези критерии, тогава ще му бъде отказан заем. Всичко това, както и кредитната история на лицето са решаващи при вземането на решения за банков кредит.

Източник: kreditzateb.net

Подобни публикации

Лaминиpaнитe интepиopни вpaти

admin

Ипотечен кредит при развод / след развод

admin

Видове обективи

admin