Обща категория

Кухня стил Шале

Кухня Шале

Първоначално думата шале известна още като „хижа“ е била наричана малката швейцарска къща в Алпите, която се отличавала със специалната си архитектура.

Буквално думата „хижа“ се превежда като „овчарска колиба“, такава къща е прост и надежден дом. Алпийските хижи обикновено са изградени от дърво, с открити греди, оставени под тавана. В интериора в стил шале винаги преобладават естествени материали: дърво (което може да бъде доста груба обработка) и камък. Идеален елемент за покритие или декор е боядисаната дървена дъска, покрита с лак или масло. Важен елемент от този стил е и камината, изработен от естествен камък.

Доста е трудно да се създаде кухня в хижа стил в градски апартамент. Ето защо, ние ви предлагаме какво точно трябва да направите, за да върви всичко по план.

По-скоро това е опция за селска къща. Въпреки това, в малки пространства може да повторите стиловите елементи на хотел. Кухнята хижа съчетава простота и изтънченост. Камината с открит огън е стилистичният център за такава кухня, тя създава домашна спокойна атмосфера. Удобството на хижата са също тежките дървени мебели, ниски тавани, кожени одеяла и приглушена мека светлина. Основните материали за декорация са камък и дърво с помощта на керамични декоративни елементи. Таванът е украсен с греди или имитация на такива. За декорация на стени се използва груба мазилка. При повърхностната обработка се насърчава изкуственото стареяване, създавайки ефекта на стара надеждна алпийска къща.

Кухненските мебели в стил шале трябва да са от дърво, тежки и умишлено груби, необработени. Такива се предлагат готови или в насипно състояние. Такива мебели по поръчка са и множеството столове за интериора в стила на хижа, за класическия интериор или хай-тек. Има и много други опции за индивидуални проекти. Може да се съчетае винаги в комбинация от естествени материали, комфорт и надеждност.

Подобни публикации

Два вида мъжки прически, които са особено популярни през тази година

admin

Празникът на любовта дава възможност за жест или подарък за любимия човек

desito

ВИЦ НА ДЕНЯ

admin