Бизнес Обща категория Финанси

Трябва ли да теглите заем и в какви случай?

Има няколко вида кредитни услуги. Но най -популярни са потребителските заеми, ипотеките и заемите за развитие на бизнеса. Много хора си задават въпроса – струва ли си да вземат заем? Някои смятат, че кандидатстването за заем е изключително неизгодно начинание, обещаващо само проблеми.

Други хора са уверени, че заемът е отлична възможност да започнете бизнес и бързо да постигнете тази цел. И така, какво точно е заем? За да дадете окончателен отговор, трябва да разберете всички предимства и недостатъци на тази банкова услуга.

Потребителски заем

Задавайки въпроса за рационалността на вземането на потребителски заем, трябва да се вземат предвид не само положителните, но и отрицателните страни на такова начинание. От една страна, разбира се, е приятно да купите това което желаете веднага благодарение на заем, например кола или нещо друго, не по -малко важно за вас.

 Но от друга страна, не трябва да забравяме за лихвите, които ще трябва да бъдат върнати на банката върху получената сума пари. Не е толкова рядко хората, които са взели няколко кредита наведнъж в различни банки, доброволно да си създадат финансова дупка в бюджета. Колкото повече средства заемат, толкова повече трябва да върнат. Което от своя страна често води до финансов крах.

Освен това, ако случаят е много труден, тогава можете да загубите не само вашите средства, но и имущество. Разбира се, подобна ситуация може да възникне поради обстоятелства, при които самият човек няма вина. Но по -често това се случва поради небрежността и безмислеността на действията на самите хора. Преди да вземете потребителски заем, първо трябва да помислите за какво конкретно се нуждаете от тези пари.

Възможно е заемът да не коригира финансовото ви състояние, а само да го влоши. Ето защо не бива да теглите заем за безсмислени разходи или някакви моментни капризи. Трябва да се помни, че тегленето на заем е сериозно финансово решение. И е напълно възможно вместо него да отделите време и усилия, за да увеличите доходите си или да намалите надценените си нужди.

Ипотечен кредит

Ипотечната услуга се използва най -често с цел подобряване на условията им на живот. Не са редки случаите, когато човек живее в апартамент под наем и мечтае за собствен такъв. В резултат на това той използва услугата за ипотечен кредит. В този случай той има възможност да получи желаното жилище в близко бъдеще, но в същото време, ако такъв заем се издава за 10–20 години, тогава е напълно възможно той да трябва да плати два пъти повече пари като сумата на самия ипотечен кредит.

И в дългосрочен план този вид заем може да бъде доста печеливш. Освен това, закупувайки апартамент, вече няма да е необходимо да плащате пари всеки месец, какъвто е случаят с апартамент под наем. Това изглежда особено полезно, когато се замислите.колко време ще отнеме да спестите за желаното собствено жилище, докато живеете в апартамент под наем.

Подобни публикации

Вижте кой е българина, изобретил дигиталния часовник

admin

АГ ехограф

adminche

Отпушване на тоалетна – 3 начина да си спестите намесата на професионалист

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .