Обща категория

Кухня стил Шале

Кухня Шале

Първоначално думата шале известна още като „хижа“ е била наричана малката швейцарска къща в Алпите, която се отличавала със специалната си архитектура.

Буквално думата “хижа” се превежда като “овчарска колиба”, такава къща е прост и надежден дом. Алпийските хижи обикновено са изградени от дърво, с открити греди, оставени под тавана. В интериора в стил шале винаги преобладават естествени материали: дърво (което може да бъде доста груба обработка) и камък. Идеален елемент за покритие или декор е боядисаната дървена дъска, покрита с лак или масло. Важен елемент от този стил е и камината, изработен от естествен камък.

Доста е трудно да се създаде кухня в хижа стил в градски апартамент. Ето защо, ние ви предлагаме какво точно трябва да направите, за да върви всичко по план.

По-скоро това е опция за селска къща. Въпреки това, в малки пространства може да повторите стиловите елементи на хотел. Кухнята хижа съчетава простота и изтънченост. Камината с открит огън е стилистичният център за такава кухня, тя създава домашна спокойна атмосфера. Удобството на хижата са също тежките дървени мебели, ниски тавани, кожени одеяла и приглушена мека светлина. Основните материали за декорация са камък и дърво с помощта на керамични декоративни елементи. Таванът е украсен с греди или имитация на такива. За декорация на стени се използва груба мазилка. При повърхностната обработка се насърчава изкуственото стареяване, създавайки ефекта на стара надеждна алпийска къща.

Кухненските мебели в стил шале трябва да са от дърво, тежки и умишлено груби, необработени. Такива се предлагат готови или в насипно състояние. Такива мебели по поръчка са и множеството столове за интериора в стила на хижа, за класическия интериор или хай-тек. Има и много други опции за индивидуални проекти. Може да се съчетае винаги в комбинация от естествени материали, комфорт и надеждност.

Подобни публикации

Най – добрите услуги за управление на онлайн репутацията през 2017 г.

desito

Какво не знаем за парфюмните тестери

admin

Класическата чанта на Коко Шанел

admin