За Дома

Как да създадем минималистична баня?

От името става ясно, че минимализмът е стил, който поставя значителни ограничения. Така например той изисква използването на сложни детайли, при минимум обекти. Въпреки че това е основното правило на стила, никак не е лесно да се постигне минималистичен ефект в интериора. Трябва да сте наясно с всички правила на минималистичния стил, преди да започнете да го прилагате. Но сега ще се спрем конкретно на минималистичната баня, която става все по-популярна сред собствениците, вероятно заради своите интересни решения и изчистен стил.

Няколко идеи за създаване на ефектна минималистична баня

Много е важно да помислите върху креативното оформление на банята. Важно е и да планирате внимателно пространството. Колкото повече свободно пространство ви остане, толкова по-добре. Минимализмът по принцип не използва материали с шарки или релефни повърхности. Ако е възможно, сведете до минимум подобни материали. Може да заложите на студен, бял метал – той със сигурност ще се впише идеално в интериора, без да нарушава хармонията. Златните, бронзовите и месинговите елементи могат да се използват, но премерено, само като леки акценти.

Минималистичната баня – аскетизъм, хармония и красота

Още нещо характерно за минимализма е, че текстилните елементи обикновено липсват или се свеждат до минимум. Единственият приемлив текстил в минималистична баня са килимите и кърпите. Завеси, абажури от плат и други подобни предмети нямат място там. Банята трябва да бъде лишена от ярки акценти и ярък декор.

Светлината – важна част от декора на минималистичната баня

Светлината играе важна роля за подобряване на атмосферата на минималистична баня. Осветлението трябва да е възможно най-много, с особен акцент върху основния източник на светлина.

С всички ограничения на минималистичния стил и акцент върху оставянето на възможно най-много място, не забравяйте да оборудвате стаята с базовите функционални елементи. Също така се уверете, че те се съчетават хармонично не само помежду си, но и се вписват перфектно в цялостната концепция.

Източник: https://www.actualno.com/interest/njakolko-syveta-za-interiora-na-banjata-napravete-vashata-banja-krasiva-i-funkcionalna-news_1525928.html

Подобни публикации

6 съвета за дизайн на детска стая

ilia

Стандарти за осветяване на жилищни помещения

admin

Високи ли са цените на професионалните ВиК услуги?

admin