Полезно

Избор на тревни смески

trevni-smeskiВсеки един собственик на къща с голям двор или градина мечтае за красив тревен килим. Тревната площ е изключително естетична и дава усещане за простор. Тя изисква много грижа, но каквито и усилия да полагаме за нейното поддържане, няма да получим желания резултат, ако не сме засели подходящата трева.

Климатът, почвата, степента на поддръжка, както и начина на използване са водещи критерии за избора на подходящи тревни смески. Едни от най-добрите видове са от семейство Житни, тъй като те се приспособяват към различни условия, сгъстяват се, раззеленяват се в ранна пролет, устойчиви са на болести и имат целогодишен ефект. Пазарът предлага и комбинирани тревни смески от различни видове, които също са устойчиви на болести, имат различна степен на растеж и лесно се поддържат.

Предназначението на тревната площ е решаващо при избора на тревни смески. Някои използват тази площ с декоративна цел, като необходимите смески са от видове с гъста и нежна листна маса, издържащи на коситби.

Ако тревната площ се използва само за отдих, то по нея ще могат да бъдат разположени столове, маси и други градински мебели. За такава площ са необходими издръжливи на натоварване смески.

Ако предвиждате място за детски игри в двора, най-подходящата тревна площ трябва да бъде от издръжлива на отъпкване трева. В тези случаи се използват смески с допълнителни видове.

Ако се стремите към красив пейзаж, тогава можете да заложите на мавританска поляна. Тя представлява красива тревна площ, която се изгражда от по-груба трева, смесена с полски цветя. Тези поляни се поддържат изключително леко и това ги прави много подходящи за къщи, вили и други парцели извън града.

Изборът на тревни смески е доста трудна задача, затова е най-добре да се доверите на специалист в тази област. Но ако сте решили сами да затревите дворното си място, имайте в предвид всичко, което споменахме, за да бъдете наясно, когато отивате да купувате вашата тревна смеска.

 

Подобни публикации

Качества на интериорните врати

admin

Прости правила за това как да съчетавате цветовете на дрехите

admin

Как правилно да се грижим за часовник? Вижте нашите съвети

admin