Полезно Психология

Забавете преценката и овладейте импулса. ВАЖНО за всички ни!

Колкото по-прибързани сте в преценката си, толкова повече неща ще откривате, заради които да се ядосвате.

Например ако си позволявате да се дразните от бели ванове, състезателни автомобили, профучаващи коли, коли само с един фар, коли които са окупирали средната лента за движение тогава,, гневът на пътя” е съвсем близо. Много по-лесно ще ви е, ако просто забавите преценката си- не винаги, защото понякога ще ви се налага да правите бърза, дори мигновенна преценка, но през повечето време. Същото се отнася и за опознаването на импулса- съветът,, брой до 10 ( дори до 100) е наистина добра идея. Така че защо не отделите малко време да изследвате някои специфични примери от вашето импулсивно поведение и да видите как те се проверяват като на вас ,така и на другите?

Сигурно ще откриете че повечето импулсивни действия са толкова тривиални, че почти няма значение само важните решения, взети импулсивно си струват. Например когато става въпрос за разходи защо толкова много хора отделя толкова малко време оглед на къщата, която възнамеряват да купят или пък на района, в който те се намират? Да се преместите на крайбрежието само защото сте прекарали почивката си там през лятото, а след това да откриете колко студено и безлюдно е там през зимата, е всъщност скъпоструваща грешка. Същото е и когато правите важна покупка, например купувате автомобил чисто импулсивно, рискувате горчиво да се разочаровате. Очевидно съвета трябва да бъде: пазете се от необуздани импулси! Но това ще рече и да не бъдете прекалено взискателни към себе си.

Импулсите могат да бъдат причина за някои от най щастливите моменти от живота ни, ако съумеем да ги използваме както трябва. Например няколко ваши приятели съвсем неочаквано ви идват на гости с подарък, за който заявяват, в чест на дългогодишното ви приятелство. В отговор, без много да му мислите вие отваряте бутилка алкохол, пазен за особено специални случаи. Прекарвате приятна и весела вечер – ето пример за добрата страна на импулсивното поведение.

Проблемите идват, когато ви стане навик да действате импулсивно и особено когато започнете да вземате повечето от решението си по този начин.

Подобни публикации

Безупречен стил и изисканост с подходящите мебели за баня

redactort

Как се яде манго?

admin

Силата на цветята и ароматите

redactort