Полезно Развлечения

Безопасност при картинга

moneaСтарата поговорка важи: „Ако главата ви струва 30лв., носете каска за 30лв.”. Каската е най-важната част от екипировката, все пак защитава главата ви, т.е. мозъкът ви. Случи ли се нещо с него, ще пострада не само бъдещето ви в картинга. Така че не пестете от покупката на добра каска.

Когато купувате каска, проверете сертификата на Снел, който обикновено се намира под ватата. Не си я купувайте, ако този стикер липсва. В правилата е ясно упоменато, че каската трябва да е сертифицирана, за да можете да се състезавате с нея. Без този сертификат няма да можете да участвате в лицензирани състезания, но ние не препоръчваме дори да тренирате без подобна каска.

When buying a helmet, be careful to check for the Snell approval sticker inside, usually under the padding. If the helmet does not have this sticker, do not buy it. The rule book that you must conform to while competing will state that your helmet must be Snell approved. If you have a helmet that is not Snell approved, you will not be able to race.

 Въпреки, че картинг спортът е относително безопасен, инциденти се случват – така че бъдете подготвени и носете пълно защитно облекло.

Фондация Снел е основана в края на 5-0те години и се занимава с тестването и създаването на стандарти, с които производителите на каски трябва да се съобразяват. На всеки пет години те се обновяват. Настоящите стандарти по време на писането на тази книга гласят, че каските трябва да имат Снел 95 /а и този стандарт скоро ще се сменя/. Това значи, че ако каската ви е със стикер Снел 90, няма да можете да се състезавате с нея.

Сертификатът от Снел е гаранция за това, че каската ви отговаря на последните стандарти относно:

  • Издръжливост на удар – това показва колко добре защитава против удар с други предмети.
  • Степен на защита – колко добре ви защитава главата.
  • Здравина на завързващия механизъм – колко добре се справя механизмът със задачата да задържи каската на главата ви.
  • Стабилност на каската спрямо главата – до каква степен може тя да се движи около главата ви.

Би следвало да е очевидно, че каските, които не защитават цялата глава, са абсолютно неприемливи за картинг.

 

Източник: http://monea.bg/

Подобни публикации

Наем на водоноска? Полезна информация за компании и частни лица

admin

На какво е символ червената гривна?

admin

Какво прави жената желана?

admin