Полезно

Как правилно да се грижим за часовник? Вижте нашите съвети

Влагането на сериозни пари в часовник идва с огромна отговорност за добрата грижа за него. В крайна сметка той е ценно наследство, което може да бъде предадено на бъдещите поколения. Съставихме просто ръководство за поддръжка на часовника със съвети за това къде да го съхранявате, колко често трябва да се обслужва и защо не трябва да тествате часовника си до неговите граници.

  • Подгответе подходящите инструменти под ръка

От съществено значение е да разполагате с подходящите инструменти за поддръжка на часовника в случай на произшествия или инциденти, които могат да възникнат с тях. Уверете се, че имате кърпа за почистване, за да почистите часовника и се уверете, че няма частици по безела, корпуса или кристала, които да причинят неоправдани драскотини. Намерете инструмент с пружинна лента, за да свалите каишката и натрупаната мръсотия.

  • Носете часовниците си редовно

Освен ако вашият часовник не се захранва от кварцов механизъм, механичните часовници трябва да се носят редовно, за да работят безпроблемно. Смазките в механизма, които помагат за захранването на вашия часовник, бързо се втвърдяват и могат да причинят сериозни проблеми за сложните части на часовника, което налага скъпо обслужване.

  • Избягвайте магнитите на всяка цена

Магнетизмът е незабележима заплаха за вашия часовник, но часовник, който е магнетизиран, сериозно уврежда неговото отчитане на времето.

  • Сменяйте редовно каишките

Независимо дали става въпрос за голямо усложнение или часовник само за ежедневно носене, човек трябва редовно да сменя кожените или гумените си каишки. Влагата, влажността и други климатични условия могат да повлияят на цялостната му годност за носене, особено ако не носите часовника си дълго време. Това важи за модерните спортни часовници и за топ тренда смарт часовници

  • Обслужването е от първостепенно значение

Подобно на годишната настройка на вашия автомобил, вашият часовник се нуждае от редовно обслужване на всеки няколко години. С течение на времето смазките на часовника изсъхват, зъбите и зъбците могат да се износят и часовникът не функционира правилно.

  • Бъдете стюард за следващото поколение

Ваша крайна отговорност е да се грижите добре за вашия часовник и както вече сме обсъждали, часовникът може дори да надживее настоящия си собственик. И както при всяка друга колекционерска вещ, часовникът може да се съхранява като ценно наследство за следващото поколение.

Подобни публикации

Как да бъдем продуктивни?

admin

Рокля за всяка фигура

admin

Съвети при избора на правилния годежен пръстен

king content
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .