Развлечения

SPA & Wellness процедури по време на лятната ви ваканция – начин да се възстановите напълно

Основната идея на лятната почивка е да си отпочинеш напълно. Това означава да се откъснеш стреса на ежедневието и физическото натоварване, като презаредиш изтощените си батерии. За някои начинът да го постигнат е почивката на морския бряг, за други това са SPA & Wellness процедурите, а за трети – комбинация от двете.

Не е случайно, че голяма част от луксозните ни морски курортни комплекси разполагат с модерни спа центрове. Те по никакъв начин не са привилегия само на богатите. Предназначени са за разумните хора, които знаят, че да инвестираш в доброто си физическо и душевно състояние е най-рентабилното и правилно решение.

За много хора е непонятна идеята да редуваш слънчевите бани край морето или басейна на хотела със СПА терапии. Всъщност тук не става въпрос за два взаимно изключващи се начина да релаксираме, а за комплексен подход към пълно физическо и психическо възстановяване. Работейки усилено през цялата година, е разумно да спестим достатъчно пари, за да отседнем в луксозен морски комплекс, където да се поглезим по всички възможни начини.

Подмладяваща терапия паралелно с излагането на слънце – няма нищо по-логично

Едва ли има някой, който не знае, че слънцето е враг №1 на младата и добре изглеждаща кожа. Няма нищо по-логично от това да се печете на слънце, придобивайки бронзов загар, като паралелно с това се грижите за здравето на своята кожа – тази на лицето и тази на тялото. В някои от комплексите със SPA центрове предлагат уникални подмладяващи процедури, включващи органични растителни масла, маски със шоколад и какви ли не други „глезотии”.

Да се погрижиш за стройната си фигура, докато си на море е също толкова логично. Антицелулитните масажи ти дават възможност да отидеш с по-високо самочувствие на плажа. В крайна сметка кога, ако не по време на ваканцията, можем да отделим време за себе си и да опитаме нещата, които все си обещаваме да опитаме някога.

Отделете малко време за себе си

Жените, влезли дълбоко в ролята на майки са най-ощетени откъм лично време. Почивката на море с деца може да е също толкова стресираща, колкото е и ежедневието у дома. Няма нищо лошо да се откъснеш от децата и да посветиш един час изцяло на себе си. Експертите в престижните спа и уелнес центрове знаят как да накарат клиентите си да се почувстват специални.

Един отпускащ масаж ще бъде истинска награда не само за уморената майка, но и за нейните деца. В света няма по-добра майка от щастливата и добре отпочинала майка. Масажите въздействат положително не само на тялото, но и на психиката. Всички сме виждали истерично крещящи майки по морските курорти, но не и в СПА зоните на луксозните хотели в Поморие. Там майките стават спокойни.

Не на последно място е възможността чрез SPA и Wellness процедурите да се погрижим за различни здравословни проблеми. Някои от морските ни курорти като Поморие са световно известни с балнеолечебните си комплекси. Прочутата поморийска луга е способна да направи чудеса за страдащите от неврологични заболявания и заболявания на опорно-двигателния апарат. Лятото и лятната ни почивка са времето, в което имаме уникалната възможност да се погрижим за добрата си физическа форма.

Подобни публикации

Много еластичен дядо :)

admin

Впуснете се в приключение: Каква подготовка изискват бънджи скоковете

king content

Леонардо да Винчи е могъл да вижда в други измерения

admin