Полезно

Какво трябва да знаете за превоза на товари с бус

Превози на товари с бус

Превозът на товари с бус е много популярен начин за транспортиране на различни стоки. Характеристиките на превоза на този тип логистика варират в зависимост от употребата на превозното средство. Тези превозни средства могат да се използват за вътрешноградски и междурегионални превози и са проектирани с мисъл за безопасността и ефективността.

Товарният бус е предназначен за вътрешноградски и международни превози

Товарен микробус е специален тип превозно средство, предназначено за превоз на товари между различни населени места. В голямото му товарно отделение липсват места за пътници, а товароносимостта му обикновено е около два тона. Този тип превозни средства могат да развиват висока скорост до 100 км/ч, дори когато са натоварени с товар. Кабината му е предназначена за един или двама пътници и шофьор.

Превози на товари с бус - характеристики

Товарните микробуси се произвеждат от няколко автомобилни производители. Някои от най-популярните производители включват Mercedes-Benz, Opel и Volkswagen. Има няколко модела, от които да избирате, като всеки модел се отличава с различна мощност на двигателя и условия в кабината. Тези характеристики допринасят за високите технически качества на микробусите, освен това се считат за безопасни и надеждни.

Безопасност

Микробусът трябва да бъде оборудван с различни функции за безопасност. Първо, трябва да има отделна шофьорска кабина. Второ, трябва да има мрежа за товарене, която да разделя зоната за съхранение от тази за пътниците. Освен това, товарното помещение е създадено така, че да не позволява безопасно товарене и разтоварване на стоките.

Ефективност

Както вече споменахме, бусовете са по-леки от големите камиони, например, което им позволява да се движат по-бързо от тях. Това означава, че вашата пратка ще достигне по-бързо до местоназначението си. Освен това, тези превозни средства имат голяма товароносимост, което позволява да бъдат натоварени с множество различни пратки. Ето защо, са предпочитани от куриерски фирми и такива, които предлагат услуги за преместване.

Превози на товари с бус - стоки

Какво може да бъде превозвано с бус?

Краткият отговор е „всичко“. Повечето фирми, които предлагат превоз на товари с бус ще имат определен лимит на натоварване – например до 1,5 или 2 тона. Стоките, за които се предлагат такива превози могат да бъдат най-различни:

  • Битова техника;
  • Професионална техника;
  • Мебели от дома;
  • Офис обзавеждане;
  • Апаратура;
  • Строителни материали;
  • Машини;
  • Палетни пратки;
  • Личен багаж;
  • Стоки;

Все пак, ако не сте сигурни дали товарът, който сте предвидили, може да бъде преместен с бус, винаги може да попитате избраната фирма.

Например, в България, една от най-предпочитаните фирми за транспортиране на стоки и товари както в страната, така и в чужбина, е Карго Планет. Свържете се с техните любезни консултанти и те ще отговорят на всичките ви въпроси.

 

Подобни публикации

Разберете какви сте според формата на устните си!

admin

Какво да направите, ако колата ви заседне в снега?

admin

Основни предимства на качественото циклене на паркет

admin1