Полезно

Как да бъдем по-здрави през студените месеци

Експерти от електронното издание „Кредоуеб” със съвети за това, как да се предпазим от болести през студените зимни месеци, каквито са ноември, декември, януари, февруари и март.

Един от важните съвети е да се обличате добре, с топли дрехи. Съветът касае предимно дамите, желаещи да изглеждат привлекателно и за сметка на евентуална настинка, се разголват. Сигурно все още не сте изпитали плюсовете на термо бельото, опитайте! Ще се уверите, че то е плътно и топли, както и създава комфорт.

Друг важен и полезен съвет е консумацията на течности. Не каквито и да е, а тези течности, които са полезни за организма ни. Напитките, съдържащи кофеин и голямо количество захар потискат функциите на имунната система, водят до  дехидратация и повишават наднорменото тегло, т.е. не се препоръчват.

Вода, съчетавайки я с парче лимон, чай от жен-шен, шипка, липа, мащерка, анасон, мента и други, са чудесни варианти за подобряване на човешкия ораганизъм и предотвратяване на евентуални вирусни инфекции. Няма как да не добавим и зеленият чай, тъй като е богат на антиоксиданти и помага при борбата с наднорменото тегло.

Сънят също може да отключи пролуки на вируси през студените месеци. Хубавото е, че денят е къс, т.е. навън става тъмно към 18 часа, но е важно да спите достатъчно.

А колко е достатъчно, всички знаете, но все пак ще го споменем отново – от 7.30 часа до 8.30 часа е чудесен период за сън.

Забравете за дневният сън или го сведете до минимум. Ако работите нощни смени, то потърсете друга работа, тъй като дневният сън крие редица опасности.

Консумирайте повече хранителни продукти, съдържащи цинк . Консумирайте морски деликатеси, пуешко, телешко, свинско, агнешко месо, както и в черния дроб. Естествено, не прекалявайте с количеството.

Последните два съвета са: движение, активно движение и консумация на плодове. Тичане, посещаване на фитнес зала, народни танци и други приятни хобита, могат да помогнат да предотвратите болестите.

В обобщение на написаното, ако водите здравословен начин на живот, то вирусите и заболяванията биха се свели до минимум.

 

 

Подобни публикации

Какви продукти можем да превърнем в изящни гравирани подаръци?

admin

Репутация в интернет пространството

desito

5 признака, че сте създадени един за друг

admin