Полезно

Kак да разпознаете хомеопатът професионалист?

homeoПрофесионализмът е гаранцията за сигурност и качество във всяка една сфера от живота. Точно затова е важно когато сте се решили да използвате хомеопатията за лечение да разпознавате истинския специалист по хомеопатия от самозванеца.

Визитна картичка на хомеопата

Хората имат нужда от уверението за даден специалист, за това е важно самият специалист да има видимо изложени ( било то в кабинета си или уебсайта си) местата на които се е обучавал; семинарите, които е посещавал; публикациите, които е писал и други интересни факти от професионалната му биография.

Преди да започнете хомеопатичното интервю, вие като пациент имате право на информация, така че можете да зададете вашите въпроси, които да оправдаят избора ви – независимо дали сте бил насочен от приятел, или сам сте избрали въпросния специалист.

Говорейки за класическа хомеопатия не се подавайте на класическа грешка, която се случва у нас. Много лекари претендират и използват ползите и методите на хомеопатията, без да са упълномощени за това, нито пък имат нужните познания. Такъв лекар може да бъде и вашето джипи, затова когато става въпрос за хомеопатия е нужно да се поинтересувате докъде му стигат познанията по темата. Много лекари в България, помислили че като са прочели книга или две по темата вече са станали специалисти, или са постели лекция по темата – но това не е така, защото не може нещо, което има 200 години история и специфика да бъде научено за кратък период от време.

Друга важна характеристика на специалиста хомеопат е неговата квалификация и подходът му към новите открития в областта. Класическата хомеопатия бележи изключителен напредък през последните години и това довежда до откритието на нови методи и приложения – всичко това е възможно благодарение развитието на новите технологии.

Това изисква от хомеопата да бъде на нивото на откритията и да се посвети изцяло на развитието на дейността си. Постепенно ‘професията’ хомеопат придобива собствен статут и реноме в медицинската общност. Макар все още да се чувства определен натиск от конвенционалната медицина и фармакологичния бизнес.

Хомеопатът в своята ежедневна рутина използва софтуер/хомеопатичен реперториум/, който е нещо като каталог, чрез който да може да се ориентира в правилния избор на хомеопатичното лекарство.

Взаимодействието с хомеопата-специалист

Често, поради естеството на съвременната медицина и нейната организация се налага, личният ни лекар и хомеопатът ни ‘да кръстосват шпаги’ по един или друг въпрос, било то директно или индиректно. Затова когато избирате лекар, или хомеопат търсете специалиста с когото ще можете да разговаряте на различните теми свързани със здравето ви; също и способност на този специалист да общува правилно с отсрещната страна, независимо дали тя е ортодоксалната или така наречената алтернативна медицина.

Вие ще имате нужда от вашия хомеопат не само в началото когато се изписват медикаментите. На всеки месец ще се налагат срещи с хомеопата, които са част от всичките етапи на лечението. Тези срещи ще определят способностите ви на общуване и по-време на самите разговори се старайте да не се изпитвате, а да намирате общ език с хомеопата. Разбира се наборът от зная, който е необходим, за да може процесът на лечение да е успешен предполага и вътрешното ви усилие и воля да се информирате за това, което правите. Когато знаете какво да очаквате от специалиста отсреща, ще знаете и дали сте попаднали на точния за ваш лечител.

Помагайте му, разказвайте му, съветвайте се с него дори за неща, които не са в пряк контакт с хомеопатията. Комуникацията трябва да върви успоредно с приемането на лекарствата, за да може всичко да бъде в реда на класическата поредица, която предполага успешното лечение.

Професионалистът хомеопат – по какво ще го познаете?

Не си мислете, че хомеопатите тичат наляво и надясно да разказват колко напредничава методика е хомеопатията. Напротив – клиничните резултати и хилядите часове на обучение и практика им дават достатъчно самочувствие, да стоят спокойно в кабинетите си и да направляват процесите по консултирането, лечението и информирането на пациенти си.

Добрият хомеопат, никога няма да ви изпише повече от това, което неговата наука му разрешава. Никога няма да ви каже, пробвайте това, пробвайте онова, няма да ви говори празни приказки за ‘колко време ще ви трябва’ да се лекувате. Няма да се отклонява от класическата методика, защото точно в това е смисълът на хомеопатията – за да достигнете до резултатите, които искате, трябва да се научите да спазвате точните предписания, които идват от професионалния хомеопат. Неговата цел също е тази, която сте му поставил, да ви излекува и да ви направи по уверен по-време на целия процес, независимо колко време ще изиска осъществяването му.

Истинският хомеопат ви предписва едно лекарство за дадения момент (което, разбира се, може и трябва да смени с друго при промяна на картината). Ако ви предпише две или повече лекарства наведнъж, той вече се превръща във всякакъв друг лечител, но не и в хомеопат.

Подобни публикации

Защо е добре да запишем детето да плува?

admin

Емоционалната зрялост е по-важна от всяка романтична приказка

admin

Как се везе гоблен?

admin