Полезно

Ползите от това да имаш домашен любимец

kuchetaКучетата и котките подобряват живота на цялото семейство, ето защо не се отказвайте от възможността да имате приятел на четири крака.

Дори западната традиционна медицина признава ползите от отглеждането и общуването с домашни животни’ така се е развила вид терапия, наречена Pet Therapy (от думите за домашно животно и терапия). Тя се предписва на страдащите от различни смущения, както физически така и психически.

Да имат близо до себе си домашен любимец, помага за здравето и душевното състояние дори и на хората без  особени здравословни проблеми.Всъщност, да направиш част от семейството един четирикрак приятел, прави големи и малки по-здрави и щастливи. По малко алергии, повече топлина, повече движение и следователно, по малко вероятност да надвишаваме теглото си. И не само това: едно домашно животно понижава нивото на стрес в семейството, заздравява връзката между родители и деца, прави по–привлекателни разведени и самотни за намиране на нов евентуален партньор в живота.

Деца по-малко алергични – Да се живее с куче или котка засилва имунитета

на най- малките, както към обикновените вируси и бактерии, така също и към по-често срещащите се форми на алергия. Специални изследвания на ‘Департамента по науки за публично здраве’ в Детройт подкрепят тази теза; отчетените резултати са повече игра, любов и ласки, но и желязна защита, и повече антитела.

По малко стрес – Знае се, че напрежението в семейството може да достигне много високо ниво, особено когато децата са в трудната възраст. Да прибавим към това работата на двамата родители, финансовите проблеми и социалния натиск. Натоварването може да стане прекалено. Присъствието на куче или котка (или и на двете едновременно) вкъщи, прави нещата много по-леки, угасявайки напрежението и прекаления стрес. Според проучване на Университета в Бъфало, нашият отпор срещу стресиращите ситуации е по-добър ако живеем с домашно животно.

Всички по стройни и здрави– Да разхождаш кучето си всеки ден е отлично упражнение, вместо да останеш залепен на дивана, най вече след вечеря. Доказано е че който се грижи за домашен любимец е по строен  и във форма от хората които нямат такива.

Ползите от това човек да има домашен любимец могат да бъдат в най-различни посоки, но щастието и радостта не идват от само себе си. Грижите за животното и разбирането на неговите изначални нужди и особености на природата му,  са ключа към пълноценния живот и доброто съвместно съжителство между човека и обичното му животно.

 

Подобни публикации

Не карайте като тези Руснаци!!!

admin

Cardio Tonic пълен анализ на 2020, мнения

admin

Защо при фотосесия е важно да заложите на професионален грим?

admin1