Полезно

Билки при висок холестерол

Стресът и нездравословното хранене са основните причина за повишаването на холестерола в нашия организъм. В следствие на това все повече хора страдат от атеросклероза – стесняване на кръвоносните съдове и отлагане на плаки по тях. Други заболявания с фатален край, причинени от високия холестерол са миокарден инфаркт, мозъчен инсулт.

Лекарите определят холестеролът като восъкоподобно вещество, което се образува в черния дроб. Добрият холестерол е изключително полезен за нашето тяло, понеже съставлява мембраните и клетките на организма. Освен това холестеролът участва в състава на част от хормоните.

Кой е лошият холестерол?

В следствие на консумирането на тежки и мазни храни, прекалено много сладки изкушения, застоял начин на живот и полуфабрикати, се повишават нивата на мазнини в кръвта. Стесняването на кръвоносните съдове води до по-малък кръвопоток и липса на кислород за организма.

Най-често болните трябва да преминат на диета, съставена изцяло от плодове и зеленчуци. Наред с нея, те значително могат да си помогнат с помощта на билки за холестерол.

Част от тези билки са корен от глог, бял имел, шипка, бреза, полска и трицветна теменуга.

Чрез приемане на настойка от цветовете на елда или калина също можете да подобрите здравословното си състояние.

Възползвайте се от фитотерапията – лечение чрез билки и растения. Това може да бъде ваше съпътстващо лечение, което наред с предписаните лекарства и двигателен режим да помогне да се преборите с високите нива на лошия холестерол. Важно е да се промени и начина на хранене. Приемайте повече храни с фибри, риба, зеленчуци като праз, лук, слънчоглед, чесън, авокадо. Не се хранете с храни, които имат консерванти – това са майонезите, кетчуп, инстантни спагети, бульони, консервирани храни, сладкиши.

Съчетайте приема на билки за холестерол с умерено движение. Благодарение на него, подобрявате кръвообращението, намалявате излишните килограми и обогатявате организма си с кислород.

Помислете за своето здраве навреме и още сега се подложете на изследване на кръвта, за да знаете какви са нивата на холестерол във вашия организъм.

Подобни публикации

Творческите занимания развиват важни умения при децата

admin

Artrozal – Какви са мненията за Артрозал, помага ли при болка в Ставите?

admin

Как да създадете красива спалня в неутрални цветове (Снимки)

admin