Полезно

Билки при висок холестерол

Стресът и нездравословното хранене са основните причина за повишаването на холестерола в нашия организъм. В следствие на това все повече хора страдат от атеросклероза – стесняване на кръвоносните съдове и отлагане на плаки по тях. Други заболявания с фатален край, причинени от високия холестерол са миокарден инфаркт, мозъчен инсулт.

Лекарите определят холестеролът като восъкоподобно вещество, което се образува в черния дроб. Добрият холестерол е изключително полезен за нашето тяло, понеже съставлява мембраните и клетките на организма. Освен това холестеролът участва в състава на част от хормоните.

Кой е лошият холестерол?

В следствие на консумирането на тежки и мазни храни, прекалено много сладки изкушения, застоял начин на живот и полуфабрикати, се повишават нивата на мазнини в кръвта. Стесняването на кръвоносните съдове води до по-малък кръвопоток и липса на кислород за организма.

Най-често болните трябва да преминат на диета, съставена изцяло от плодове и зеленчуци. Наред с нея, те значително могат да си помогнат с помощта на билки за холестерол.

Част от тези билки са корен от глог, бял имел, шипка, бреза, полска и трицветна теменуга.

Чрез приемане на настойка от цветовете на елда или калина също можете да подобрите здравословното си състояние.

Възползвайте се от фитотерапията – лечение чрез билки и растения. Това може да бъде ваше съпътстващо лечение, което наред с предписаните лекарства и двигателен режим да помогне да се преборите с високите нива на лошия холестерол. Важно е да се промени и начина на хранене. Приемайте повече храни с фибри, риба, зеленчуци като праз, лук, слънчоглед, чесън, авокадо. Не се хранете с храни, които имат консерванти – това са майонезите, кетчуп, инстантни спагети, бульони, консервирани храни, сладкиши.

Съчетайте приема на билки за холестерол с умерено движение. Благодарение на него, подобрявате кръвообращението, намалявате излишните килограми и обогатявате организма си с кислород.

Помислете за своето здраве навреме и още сега се подложете на изследване на кръвта, за да знаете какви са нивата на холестерол във вашия организъм.

Подобни публикации

Как да избера фирма за остъкляване на тераси?

admin1

Защо да изберем лицензирано онлайн казино?

admin

Съвети при писане на мотивационно писмо

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .