Технологии Услуги

7 стратегии за линк билдинг за уебсайт за електронна търговия

SEO (Оптимизация за търсачки) е сложна дисциплина, включваща няколко области, включително линк билдинг. За да създадете линкове към уебсайта си, трябва да получите обратна връзка към него от възможно най-много подходящи уебсайтове с висок авторитет.

Има два начина, по които линк билдинга е от полза за вашия сайт. В първия случай обратна връзка от сайт с голям трафик вероятно ще насочи посещения към вашия уебсайт. В резултат на това вашият сайт ще се счита за авторитетен, подходящ и точен от Google.

Тъй като уебсайтовете за електронна търговия продават продукти, а не съдържание, много хора не смятат, че тяхният линк билдинг трябва да бъде цялостен. За да могат марките за електронна търговия да се класират високо в резултатите от търсачките, те трябва да създадат препратки от реномирани сайтове. Следват няколко неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че вашата кампания за линк билдинг е успешна.

Приносът на SEO към линк билдинга към електронната търговия

За да спре да харчи пари за реклама, магазин за електронна търговия, изграден на добър хостинг, трябва да инвестира в SEO, за да донесе квалифициран трафик. Може да се създаде постоянен поток от органичен трафик, вместо да се купуват посещения завинаги.

Това ли е единственият проблем?

Не можете просто да публикувате статии и да се надявате, че ще се класират добре, за да уловите трафик от органични търсения.

Много фактори влияят върху класирането на Google, включително:

 • обратни линкове
 • репутация
 • скорост на уебсайта
 • популярността на марката

Не сте ли убедени? В SEO обратните линкове са един от най-важните фактори за класиране и марките за електронна търговия трябва да придобият възможно най-много. Google класира съдържанието въз основа на следното:

 • Един от факторите, използвани за определяне на (качествено съдържание) е дали други известни уебсайтове имат връзка към статията. Google и потребителите знаят, че вашият онлайн магазин е надеждна марка, ако други уебсайтове се свързват с вас.
 • Получаването на повече одобрения е по-добре!
 • Като се възползвате от читателите и аудиторията на други уебсайтове, можете да представите магазина си пред повече купувачи. Този процес често се нарича дигитален PR.

Обясняване на линк билдинга

Вие създавате линкове към вашия уебсайт, като карате други сайтове да се свързват с вашия. В допълнение към предаването на авторитет, уместност и доверие на вашия уебсайт, всички ваши линкове се броят като гласове.

Власт

SEO разчита в голяма степен на авторитет. Авторитетите могат да бъдат разделени на три вида:

 1. Авторитетът на домейна  се изчислява въз основа на всички негови линкове.
 2. Авторитетът на страницата  се определя само чрез разглеждане на линковете на тази страница.
 3. Авторитетът на връзката  се отнася до пълномощията на връзката, предадени от страница А на страница Б.

По-добре е да имате висок авторитет. Би било мечта за всеки SEO да получи връзка от уебсайт като CNN.com.

Уместност

Уместността на една връзка може да се определи от това колко тясно е свързана с въпросната страница. Получаването на връзка от публикация в блог за това как да гледате Netflix на най-добрата телевизия би било чудесно, ако продавате телевизори. В резултат на това уместността на темата на вашия уебсайт се влияе от значимостта на линковете.

Доверие

Надеждността на вашия домейн се определя от това доколко му се доверяват търсачките. Получаването на линкове от надеждни уебсайтове, спазването на указанията на Google и старостта печелят доверие.

Вестниците са добри примери за надеждни уебсайтове.

Изградете надеждни линкове и обслужвайте посетителите си добре, като поддържате етичен подход. С нарастването на доверието ще стане по-естествено.

Създаване на мощни линкове

Доверието, авторитетът и уместността се предават чрез линкове. Има ли нещо друго, за което трябва да внимавате?

Линковете трябва да съдържат следното:

 • Цел и произход на връзката
 • Anchor текст
 • Атрибутът за следване

Произход и цел на връзката

Произходът на връзката е страницата, на която се появява връзката. Произходът на връзката е вашата начална страница, ако се свържете от вашата начална страница към вашата страница „За нас“. „За нас“ е целта на връзката.

Линковете от една и съща тема трябва да са насочени към същия проблем. Авторитетът на вашата начална страница може да бъде насочен към други страници на вашия уебсайт, ако имате линкове към тях. В конкурентните ниши линковете към страниците на вашите конкуренти са от решаващо значение, ако искате да се класирате с тях. Дълбока връзка е връзка, която води към друга страница, различна от началната.

Текстът на котвата

Анкорният текст на връзката обикновено е подчертан и син и върху него може да се щракне.

Разнообразяването и изглеждането естествено е от съществено значение, когато става въпрос за анкорния текст. Добре е да включите вашите целеви ключови думи в anchor текста. Въпреки това, за да не изглежда, че се опитвате да изиграете системата, най-добре е да не прекалявате.

Атрибут nofollow

Използването на атрибута Nofollow показва, че URL адресът, към който се свързвате, е платен. Атрибутът no-follow ограничава размера на пълномощията, предадени на връзка без следване. Няма нищо лошо в това да имате линкове без следване на уебсайт, така че не се притеснявайте за това. Линковете от Wikipedia не се следват, но все пак носят известен авторитет, уместност и доверие.

7 тактики за линк билдинг

В този момент може би се чудите: „Как мога да накарам хората да поставят линкове към моя сайт?“. Тези линкове идват при вас, а не при вашите конкуренти по няколко причини:

 • Да се ​​представите и да поискате да бъдете свързани не е проблем за вас.
 • Следването на солидна стратегия е нещо, с което се справяте добре.

Поставянето ви в позиция да получавате линкове е ключът към линк билдинга за уебсайт за електронна търговия . Вашите категории и продуктови страници няма да получат много трафик, освен ако не продавате изключително иновативни или провокативни продукти. Трябва да намерите решение, за да увеличите авторитета, уместността и доверието на вашата категория и продуктови страници.

 • Несвързани споменавания на марки

Текуща стратегия може да бъде настроена и използвана винаги, когато се споменава вашата марка.

Когато вашият сайт се споменава, той често не е придружен от линк. Най-добрата стратегия за възстановяване на вашите линкове е да ги използвате възможно най-скоро. Въпросът е просто да намерите споменаванията, да проверите дали са свързани с вас и ако не, да поискате хората да го направят.

Как откривате споменаванията, които сте направили?

Първо е важно да се идентифицират всички предишни споменавания, в които липсват линкове. Ще трябва да потърсите в сайта си в Google, за да получите тази информация. Ако вашите продукти са уникални, можете да търсите по вашето име, име на фирма или и двете.

Можете да добавите своя домейн след думата за търсене, като използвате ‘-inurl:.’

Включването на вашия уебсайт ще изключи всякакви споменавания в списъка с резултати. Добавянето на всякакви споменавания без връзка към вашия списък може да се извърши за всяка дума за търсене.

Ако е възможно, изпратете имейл на лицето, което може да добави връзката, след като сте проучили всеки термин и сте съставили списък с уебсайтове. В края на имейла им благодарете, че споменаха връзката.

При изграждането на прекъснати линкове вие предлагате алтернативни източници на уебсайтове, които препращат към ресурси, които вече не са налични.

Първата стъпка е да намерите уебсайтове, които препращат към вече несъществуващи страници на конкуренти. Те могат да бъдат намерени бързо с инструменти като Ahrefs.

Разработете алтернативни ресурси, към които да се свържат с вашия уебсайт въз основа на преглед на тези уебсайтове. Сега трябва да се свържете със собственика на уебсайта и да го уведомите, че сте видели, че връзката им е повредена и че имате алтернатива.

 • Експертен преглед

В света на блоговете експертният обзор е публикация, която включва приноси от различни експерти във вашата ниша. Създаването на интересна дискусионна тема или въпрос и след това помолването на експерти за тяхната обратна връзка е ваша отговорност като хост блогър.

В идеалния случай вашата публика трябва да може да се възползва от приноса на авторитетна фигура.

Експертите са по-склонни да отговорят ефективно на обобщения, зададени с конкретни въпроси. Хората трябва да се интересуват да намерят отговора на въпроса и да получат полезни съвети от него.

В обобщение, може да бъде създадено във всяка ниша, включително пътуване, срещи, фитнес, диети, финанси и т.н. Хората обичат да чуват мненията на експерти и блогъри във всяка ниша.

Към експертите може да се обърнете по два начина за получаване на обратни линкове: Първо, някои имат биографични страници в своите блогове, които подчертават техните постижения.

Освен това журналисти и блогъри могат да използват обобщените заключения като изследване за своите статии.

Писането на блогове с продуктово съдържание и описания на продукти е единственият ви шанс да бъдете забелязани, когато започвате. Използването на експертни обобщения е чудесен начин да разгласите името си и да изградите отлични взаимоотношения. Можете да създавате интервюта и да поддържате връзка с експертите, след като сте се представили.

 • Публикуване на гости

Можете да изградите обратни линкове чрез блогване на гости, като се фокусирате върху качеството пред количеството. Марки, които произвеждат ценно, полезно съдържание и поставят това съдържание на сайтове с висок авторитет, могат да се възползват от подхода на Google за първостепенна стойност по отношение на факторите за класиране на страниците.

Трябва да намерите подходящи сайтове във вашата ниша, ако искате да напишете публикация за гости. Можете да търсите подходящи уебсайтове чрез Google или база данни с ключови думи, ако имате конкретни ключови думи.

За да научите повече за обратните линкове на авторитетен сайт във вашата ниша, разгледайте неговия профил на обратна връзка. Сайтовете за публикуване на гости могат да бъдат идентифицирани чрез анализиране на вашия профил за обратна връзка.

Освен това можете също да използвате софтуер за последователност на имейли за обхвата на вашите публикации за гости, тъй като ви помага да персонализирате всеки имейл, да планирате кампаниите си и да проследявате всеки детайл с групови имейли в момента.

Можете да се свържете с мениджъра на съдържанието на всеки подходящ сайт, след като създадете списък. Най-ефективният метод за достигане е като изпратите имейл до лицето, което отговаря за съдържанието, вместо да използвате формата „Свържете се с нас“ на много сайтове.

Изпратете представяне на публикация като гост до редактора. Насоките за публикуване на гости обикновено се предоставят от редактора, което ще включва тона, темите и колко обратни линкове може да има публикацията на гости. Ако този процес изглежда твърде сложен за вас, винаги можете да помислите за достъпно SEO за малки фирми, които могат да се погрижат за вашите нужди за публикуване на гости.

 • Потърсете възможности за спонсорство

Възможностите за спонсорство във вашата индустрия могат да бъдат намерени чрез търсене на събития и организации. Вашата инвестиция ще се изплати при споменаване на вашата марка за електронна търговия във всякакви материали, свързани със събитието или организацията. В допълнение към връзката към вашия уебсайт, спонсорството се изплаща с добра воля от общността, която оценява тези събития или организации.

 • Дигитален PR като част от линк билдинга

Традиционната PR кампания изгражда разпознаваемост на марката. В дигиталния PR линковете се изграждат на много подходящи уебсайтове, повишавайки авторитета на вашия сайт и разпознаването на марката.

Вашата марка е изложена на широк кръг от аудитории, използвайки различни дигитални PR тактики и видове съдържание.

Тъй като повечето дигитални PR кампании разкриват нови изследвания с множество кукички, те могат да бъдат представени на различни уебсайтове, тъй като са гъвкави. Поради по-краткото време за изпълнение, стартирането на нов продукт може да бъде обхванато по-бързо онлайн, отколкото чрез традиционния PR.

 • Свържете се с журналисти (използвайте HARO или Terkel)

Трудността при получаване на добри линкове се дължи на огромния брой заявки за линкове към уебсайтове. Журналистическият обхват все още е един от най-ефективните по отношение на линк билдинга.

Представленията и идеите за статии обикновено се приемат добре от журналистите. За да направите мнението си убедително, трябва да предложите тема, която си заслужава да бъде обсъдена. Експертен анализ на актуална тема и оригинално изследване са примери. Възможно е да се постигнат резултати и чрез насочване към местни журналисти.

Инструменти за достигане до журналисти:

 • HARO

HARO, или Help A Reporter Out, е страхотна платформа за получаване на линкове за вашия магазин.

Помага на журналистите да разказват страхотни истории, като предоставят цитати, източници и данни от предприемачи.

Трябва да използвате платформата усърдно и да отговаряте бързо на заявките.

Ако вашият принос е ценен и по темата, вероятно ще бъдете представени или цитирани, ако отговорите в рамките на пет минути.

 • Terkel

Terkel е страхотна платформа за получаване на линкове за вашия магазин. Помага на журналистите да разказват страхотни истории, като предоставят цитати, източници и данни от предприемачи. Трябва да използвате платформата усърдно и да отговаряте на заявките възможно най-бързо. Ако вашият принос е ценен и е само по темата, вероятно ще бъдете представени или цитирани, ако отговорите в рамките на пет минути.

Заключение

SEO за марките за електронна търговия разчита до голяма степен на линк билдинг. Вашето класиране при търсене и органичен трафик могат да бъдат подобрени чрез осигуряване на висококачествени препратки.

Можете да създадете обратни линкове към вашия уебсайт безплатно чрез различни методи. Публикуването на гости в сайтове с висок авторитет във вашата ниша може да ви помогне да получите качествени препратки. Анализ на конкурентите или използване на вашата професионална мрежа също може да се използва за намиране на възможности за обратна връзка. И накрая, не пренебрегвайте партньорския маркетинг, състезанията и промоциите.

Уверете се, че вашето органично онлайн присъствие расте, като комбинирате най-добрите подходи с минимални разходи.

 

Подобни публикации

Продуктови видеа за електронна търговия

admin

Неща, които не сте подозирали, че iPhone може да прави

admin

Какво е SEO оптимизация?

desito