За Дома

5 ПРИЗНАКА ЗА НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПОДМЯНА НА ЩРАНГОВЕ

Съществуват няколко едва доловими признака, че животът на вашите щрангове е към края си и ще трябва да бъдат подменени. Ето какво да търсите:

Ниско налягане на водата,

Ако в сградата ви има постепенно спадане на налягането на водата, това е знак, че водопроводите във водопроводната система започват да отказват. Причинявано от запушвания, пукнатини, дупки и общо изтъняване на тръбите, свързано с възрастта, спадането на налягането на водата ви показва, че става все по-трудно да прекарвате водата през системата. Препоръчително е да извършвате ежегодни проверки на налягането на водата, за да откриете и най-малкия спад на налягането на водата.

Оцветена вода

Корозията и замърсяването, причинени от пукнатини и дупки, могат да доведат до обезцветяване на водата от водопроводните арматури. Това е спешен знак, че има проблем с водопровода.

Течове

Изтичането на вода може да причини щети с течение на времето. Дори най-малките капки могат да разрушат цели стени и подове. Оцветените тавани или стени може да са признак, че водопроводът се нуждае от ремонт. Ако видите визуални признаци на оцветяване на водата, е време да повикате на помощ професионалните водопроводчици от Шалом ВиК.

Изгарящи горещи душове

Да предположим, че топлата вода в тоалетната ви е достатъчна, но студената вода тече само на капки, което води до това, че водата от крановете е неприятно гореща. В такъв случай това може да е причинено от теч във водопроводната ви система.

Увеличени сметки за вода

Ако сметките ви за вода са се увеличили без видима причина, трябва да потърсите обяснение във вашите вертикални тръби. Течовете означават, че водата влиза в тръбите, така че се заплаща за нея, но не достига до мястото, където трябва да бъде. Вместо това тя може би причинява щети някъде в имота ви – и вие плащате за това.

Специалистите от Шалом ВиК казват, че оставянето на повредените водопроводни тръби да продължат да не се ремонтират може да бъде катастрофално за вашата сграда.

Опустошенията, които могат да бъдат нанесени от водата, могат да изискват скъпо струващо преустройство, за да се помогне на сградата да се възстанови.  Разходите за подмяна на изгнили или повредени от водата тавани, подове, стени и всякакви декоративни инсталации могат бързо да излязат извън контрол след авария. Към това се прибавя и възможността за загуба на приходи и прекъсване на дейността.

По-старите вертикални тръби са бомба със закъснител. Когато възникне проблем, той често засяга не само един малък участък. Ако сградата ви е голяма – а дори и да не е – разходите за отстраняване на щетите от вода могат да бъдат непосилни. Наличието както на течаща вода, така и на електричество в сградата означава, че всякакви проблеми с водопровода могат да повлияят на електрозахранването. Течовете може да означават, че от съображения за безопасност може да се наложи прекъсване на електрозахранването в сградата, докато проблемът с водата бъде изолиран и овладян, щетите бъдат отстранени и районът напълно изсъхне.

Тръбите в старите сгради може да са изработени от олово или да имат оловни фитинги, което представлява опасност за здравето на наемателите. Нашият план за защита от олово поддържа водоснабдяването на сградата чисто и без токсични тежки метали.   Да се подготвите предварително за сътресенията, свързани с подмяната и ремонта на щранговете, е много по-добре, отколкото да се налага да реагирате на аварийна ситуация, при която са нанесени значителни щети от вода в целия ви имот, за да избегнете такива катастрофални резултати не се колебайте да потърсите професионалните водопроводчици от Шалом ВиК.

Един от начините да се намалят сътресенията и стресът при подмяната на щранговете е да се сменят по-лесно достъпните участъци, като по-малко достъпните линии се оставят за подмяна или ремонт. Ремонтирането само на дефектните участъци е икономически ефективен начин за удължаване на живота на вашите щрангове. Ето какво да очаквате:

Обстойна проверка

Пълната професионална инспекция ще ви покаже кои конкретни тръби трябва да бъдат подменени и кои биха били подходящи за ремонт. Диаграмите на водопроводните щрангове ще картографират водопроводната система, за да помогнат да се определи конфигурацията и местоположението на тръбите.

Определяне на местоположението на течовете и степента на корозия

Очевидните участъци с дупки, пукнатини или силна вътрешна корозия вероятно ще трябва да бъдат заменени.

Изсушете напълно щранговете

Водопроводчикът ще използва спирателния вентил, за да изключи водоснабдяването на сградата при източника. Преди да ремонтирате щранговете, те трябва да бъдат източени и напълно изсушени.

Подобни публикации

Колко струват услугите изхвърляне на мебели София

admin

Мусака с агнешка кайма

admin

Остъкляване на тераси: Повишете комфорта и функционалността на своя дом

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .