Полезно

5 Ползи от Ананаса, Които Всеки Трябва Да Знае

Ананасът е един екзотичен плод, който няма как да не забележим – той е голям, има стърчащи „бодли“ и дебела обвивка, с която трябва да се справим, преди да стигнем до ядливата част на плода. За първи път е бил открит от европейците през 17 век, когато успяват да стигнат до Южна Америка. Първоначално е бил храна само за богатите, именно поради екзотичността му. Ананасът до такава степен е бил символ на заможност, че някои семейства дори са го вземали под наем, просто за да го покажат на фамилните празненства.

 

Но днес ананасът е много повече от това. Цената му е достъпна, а модерното земеделие позволява той да се отглежда в други страни с подходящ климат извън Южна Америка, като Филипините, Индонезия и Индия. Плодът има и богато съдържание на витамини и минерали, което може да бъде полезно за всеки от нас. Събрахме едни от най-важните му ползи, които смятаме, че всеки трябва да знае.

 

 1. Ананасът Съдържа Наистина Много Витамини и Полезни Вещества!

  Ананасът е плод, който дава на тялото много от нужните му витамини и полезни хранителни вещества, за да функционира добре. Списъкът с тях включва:

  • Витамини А, С, В6, Е и К;
  • Калций;
  • Фолат;
  • Желязо;
  • Магнезий;
  • Фосфор;
  • Калий;
  • Цинк.

 2. Добър Антиоксидант, Благодарение на Бромелаин

  Бромелаинът представлява група от елементи, които могат да бъдат срещнати най-вече в ананаса. Тази био-активна съставка позволява на ананаса да е добър антиоксидант, борещ се срещу вредните токсини. Освен това спомага и за противовъзпалителните процеси. Бромелаинът е и един от елементите, който, в комбинация с Витамин С, засилва още повече функциите на имунната система. Освен това той може да спомогне и за по-лесното храносмилане и усвояване на веществата. Поради тази причина той бива включен в много натурални продукти. Пример за такъв е и био-напитката Skinny Stix.

 3. Подпомага Укрепването на Костите

  Освен, че съдържа много витамин С, ананасите са богати и на манган, който укрепва костите и свързващите тъкани. Много проучвания предполагат, че манганът помага за предотвратяване на остеопороза при жени на възраст.

Една чаша пресен сок от ананас съдържа над 70% от необходимата дневна доза манган. Препоръчително е както децата, така и възрастните да трябва да похапват по няколко парчета ананас на ден, за да поддържат телата си силни.

 

 1. Ананасът е Полезен при Проблеми с Кръвното

  Сред витамините и минералите, които ананаса съдържа, има и голямо количество калий. Той естествено облекчава напрежението на кръвоносните съдове и подпомага правилното кръвообращение към различни части на тялото.

 

Докато кръвоносните съдове се отпускат, кръвното налягане намалява и по-този начин притокът на кръв е по-явен. Това би спомогнало до намаляването и на риска от инфаркт или други по-сериозни заболявания на сърдечно-съдовата система.

 

 1. Помага Да Поддържате Добро Настроение

  Ананасът е пълен с аминокиселина триптофан, която тялото ви използва за производството на т.нар. хормони на щастието.

 

Получаването на достатъчно триптофон, в комбинация с други хранителни вещества като витамин В е от съществено значение за поддържането и функционирането на неврологичната система безпроблемно – за достатъчно енергия и хормони с положително настроение. А това си е истинско предизвикателство, ако се опитвате да отслабнете. Тогава на помощ може да дойде и био-напитката с формула за вталяване Skinny Stix.

 

Какво е Skinny Stix?

 

Skinny Stix представлява био-напитката с формула за благоприятстване на процесите по вталяване и форма на тялото. Производителят се фокусира върху естествени решения, като екстракти от бромелаин и ананас, папая и боровинки. Био-продуктът събира известен брой мнения и отзиви, идващи главно от доволни клиенти в Западна Европа. Много от тях дават своите позитивни впечатления, изразени в следното:

 

 • Био-Формула за Подпомагане на Процесите по Отслабване;
 • Помага Да Се Чувствате Сити По-Дълго Време;
 • Благоприятства По-Бързия Метаболизъм;
 • Засилва Процесите по Детокс и Пази Клетките от Вредните Влияния на Оксидативния Стрес;
 • Има Приятен Вкус;
 • Без Данни за Неприятни Странични Ефекти и Противопоказания.

 

NB! Липсата на информация, свързана със странични ефекти и противопоказания не означава, че такива не могат да възникнат индивидуално. Клиентите трябва внимателно да следват инструкциите за употреба, включени в опаковката на производителя. Не бива да се надвишава максималната дневна доза, определена от него.

Подобни публикации

Заложете на сигурната реклама

redactort

Поливане и грижа за моравата

gri123

В какво се изразяват предимствата на 90-дневната диета?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .