Полезно

5 Ползи от Ананаса, Които Всеки Трябва Да Знае

Ананасът е един екзотичен плод, който няма как да не забележим – той е голям, има стърчащи „бодли“ и дебела обвивка, с която трябва да се справим, преди да стигнем до ядливата част на плода. За първи път е бил открит от европейците през 17 век, когато успяват да стигнат до Южна Америка. Първоначално е бил храна само за богатите, именно поради екзотичността му. Ананасът до такава степен е бил символ на заможност, че някои семейства дори са го вземали под наем, просто за да го покажат на фамилните празненства.

 

Но днес ананасът е много повече от това. Цената му е достъпна, а модерното земеделие позволява той да се отглежда в други страни с подходящ климат извън Южна Америка, като Филипините, Индонезия и Индия. Плодът има и богато съдържание на витамини и минерали, което може да бъде полезно за всеки от нас. Събрахме едни от най-важните му ползи, които смятаме, че всеки трябва да знае.

 

 1. Ананасът Съдържа Наистина Много Витамини и Полезни Вещества!

  Ананасът е плод, който дава на тялото много от нужните му витамини и полезни хранителни вещества, за да функционира добре. Списъкът с тях включва:

  • Витамини А, С, В6, Е и К;
  • Калций;
  • Фолат;
  • Желязо;
  • Магнезий;
  • Фосфор;
  • Калий;
  • Цинк.

 2. Добър Антиоксидант, Благодарение на Бромелаин

  Бромелаинът представлява група от елементи, които могат да бъдат срещнати най-вече в ананаса. Тази био-активна съставка позволява на ананаса да е добър антиоксидант, борещ се срещу вредните токсини. Освен това спомага и за противовъзпалителните процеси. Бромелаинът е и един от елементите, който, в комбинация с Витамин С, засилва още повече функциите на имунната система. Освен това той може да спомогне и за по-лесното храносмилане и усвояване на веществата. Поради тази причина той бива включен в много натурални продукти. Пример за такъв е и био-напитката Skinny Stix.

 3. Подпомага Укрепването на Костите

  Освен, че съдържа много витамин С, ананасите са богати и на манган, който укрепва костите и свързващите тъкани. Много проучвания предполагат, че манганът помага за предотвратяване на остеопороза при жени на възраст.

Една чаша пресен сок от ананас съдържа над 70% от необходимата дневна доза манган. Препоръчително е както децата, така и възрастните да трябва да похапват по няколко парчета ананас на ден, за да поддържат телата си силни.

 

 1. Ананасът е Полезен при Проблеми с Кръвното

  Сред витамините и минералите, които ананаса съдържа, има и голямо количество калий. Той естествено облекчава напрежението на кръвоносните съдове и подпомага правилното кръвообращение към различни части на тялото.

 

Докато кръвоносните съдове се отпускат, кръвното налягане намалява и по-този начин притокът на кръв е по-явен. Това би спомогнало до намаляването и на риска от инфаркт или други по-сериозни заболявания на сърдечно-съдовата система.

 

 1. Помага Да Поддържате Добро Настроение

  Ананасът е пълен с аминокиселина триптофан, която тялото ви използва за производството на т.нар. хормони на щастието.

 

Получаването на достатъчно триптофон, в комбинация с други хранителни вещества като витамин В е от съществено значение за поддържането и функционирането на неврологичната система безпроблемно – за достатъчно енергия и хормони с положително настроение. А това си е истинско предизвикателство, ако се опитвате да отслабнете. Тогава на помощ може да дойде и био-напитката с формула за вталяване Skinny Stix.

 

Какво е Skinny Stix?

 

Skinny Stix представлява био-напитката с формула за благоприятстване на процесите по вталяване и форма на тялото. Производителят се фокусира върху естествени решения, като екстракти от бромелаин и ананас, папая и боровинки. Био-продуктът събира известен брой мнения и отзиви, идващи главно от доволни клиенти в Западна Европа. Много от тях дават своите позитивни впечатления, изразени в следното:

 

 • Био-Формула за Подпомагане на Процесите по Отслабване;
 • Помага Да Се Чувствате Сити По-Дълго Време;
 • Благоприятства По-Бързия Метаболизъм;
 • Засилва Процесите по Детокс и Пази Клетките от Вредните Влияния на Оксидативния Стрес;
 • Има Приятен Вкус;
 • Без Данни за Неприятни Странични Ефекти и Противопоказания.

 

NB! Липсата на информация, свързана със странични ефекти и противопоказания не означава, че такива не могат да възникнат индивидуално. Клиентите трябва внимателно да следват инструкциите за употреба, включени в опаковката на производителя. Не бива да се надвишава максималната дневна доза, определена от него.

Подобни публикации

Как да си върна стоп капаро?

admin

Как да се грижим за кожено яке

admin

6-те най-странни качества на перфектния мъж, според учените

admin