Туризъм и пътувания

Топ 3 плажа за почивка в Анталия и за кои групи туристи са подходящи

На почивка в Анталия, Турция

Всеки има различна представа за идеалната ваканция. Почивката в Анталия обаче е същинска сбъдната мечта за мнозина. Курортът предлага на туристите не един и два прелестни плажа, на които да се насладят, по време на престоя си в Турция.

1. Клеопатра

И това, ако не е царствено име за плаж?

Почивката в Анталия ще бъде наистина незабравима, ако изберете да я прекарате на това докоснато от боговете място. Може да се порадвате на повече от 2 км пясъчна ивица. Водите са плитки и невероятно чисти. Мнозина споделят, че няма нужда от шнорхел, за да видите рибките, които плуват. Пясъкът е фин и на цвят се доближава повече до бяло, вместо до жълто.

Местните се гордеят с красивия залез, на който според легендите, са се наслаждавали самата египетска царица Клеопатра и Марк Антоний. Със сигурност една почивка в Анталия е идеална за всяка влюбена двойка.

2. Коняалтъ

Това е публичен плаж, който обаче по нищо не отстъпва на останалите. Той е носител на екологичната награда Син флаг за чист и поддържан плаж. Перфектното място, на което да прекараме своята почивка в Анталия.
Важно е да споменем, че се охранява и обикновено е доста пълен, но за сметка на това плажната ивица е достатъчно дълга.
Разнообразни ресторанти и барове могат да се набият на очи, но определено в областта Анталия изпъкват заведенията, които предлагат вкусна морска храна. Нощният живот не спира, което го прави удачен избор за шумни групи приятели.

3. Публичният плаж на Лара

Това е мястото за семейство с малки деца, което иска да отиде на почивка в Анталия. Водата е топла през целия сезон и плажуващи могат да се открият още в началото на май. Родителите избират да прекарат тук почивката в Анталия, заради плитките води, в които малчуганите могат да се потопят напълно безопасно.

Неоспоримо е че, турските курорти са богати на красиви плажове. Нищо не ни пречи да им се наслаждаваме отново и отново при всяка лятна почивка в Турция.

Подобни публикации

Защо е важно да отделите време за почивка в планината след празниците?

admin

Любими фериботни дестинации за резервация

desito

Как да изкарате незабравима екскурзия на морето в 3 стъпки?

admin