За Дома

3 дизайнерски съвета как да спестите пари за ремонт и опразване на жилище

Използвайки примера на реализирания интериор, ще ви кажем как да
спестите от декорацията на стени, подове и от покупката на големи
мебели. Разбира се всичко това е част от поредица действия, които всеки
трябва да планира предварително, в т. ч. да започне от самото почистване
на жилище. Това може да се случи, с наемането на фирма за почистване.

  1. Просто решение за планиране

Основното правило при изготвянето на решение за планиране е да се намали броят на преградите и стените. В резултат на това ще има по-малко врати в стаята, по-малко повърхности за боядисване и ще са необходими по-малко ролки за тапети и други разходи за довършителни материали. В такъв апартамент се появява повече свободно пространство. Може да добавите и комбинирате кухненската зона с хола, трапезарията или антрето.

Лайфхак: опитайте да зонирате такива пространства, като използвате цветове, текстури, мебели, осветление и текстил.

  1. Евтина декорация на стени

Общоприето е, че при ремонта лепенето на тапети е по-евтино от боядисването на стени. И всичко това, защото не изисква подравняване на повърхността. И така рано или късно ще се наложи актуализиране на някои участъци от стените поради петна или механични повреди. Може да се наложи да отлепите тапета от цялата стая, да грундирате и залепите нови.

В случай на замърсяване ще бъде достатъчно да се измие тази зона или най-много да се пребоядиса една стена, без да се вдига отново и без да се залепва отново тапет. Като алтернатива, повредената стена в крайна сметка може да бъде подчертана и боядисана в контрастен цвят.

Лайф хак: изберете боя с добра покривност, така че цветът да изглежда добре, когато е боядисан в два пласта. Използвайте тапета като декоративни стени с акцент.

  1. Евтини подови настилки

Тамара препоръчва закупуването на един материал като подова настилка за целия апартамент, с изключение на банята и тоалетната. Колкото по -голям е обемът на един вид, който купувате, толкова по-лесно е да го получите на изгодна цена и преференциални условия за доставка.

Лайфхак: при бюджетен ремонт можете да използвате ламинат от 33 -ти клас в коридори и кухни. При поставяне на покритието е необходимо да се залепят фугите със специално лепило-уплътнител за ламината. С малки кадри на апартамента можете да използвате дървоподобни порцеланови каменни изделия като подови настилки в целия апартамент.

И за да бъде удобно, добавете подово отопление в зоните на кухнята, спалнята и банята. Ако порцелановият камък е положен с шарка от рибена кост, тогава такова покритие много ще прилича на паркет. Освен това той има редица предимства: ниска цена, дълъг експлоатационен живот и лекота на поддръжка.

Източник: izvozvane.com

Подобни публикации

Правилно обновяване на банята и тоалетната

admin

На колко години да подменяме мебелите

king content

Да създадем минималистична баня – основни правила

admin