Полезно

Как да изберете своя зъболекар и клиника за лечение?

Как да изберете своя зъболекар и клиника за лечение?

В последните години все повече дентални клиники започват работа както в големите градове, така и в по – малките. Все повече зъболекари и добри специалисти излизат на пазара на труда. Всеки иска да си има свое студио, където да практикува дейността си.

Как да изберем наистина добър лекар сред големият избор и конкуренция, стоматолог който наистина ще помогне за решаването на проблема?

Специалистите от Сити Дентал Студио град Благоевград са на разположение за консултации и прегледи, можете да се обърнете към тях за помощ и съвет.

В допълнение към качеството, всеки пациент иска:

Да седи  на чист стол и да се увери, че цялото оборудване, инструменти и предпазни средства са за еднократна употреба или стерилни;

Как да изберете своя зъболекар и клиника за лечение?
Как да изберете своя зъболекар и клиника за лечение?

Ако Вие сте на зъболекарският стол?

Изпитайте минимален дискомфорт (нека не се заблуждаваме: съвременната стоматология дава безболезнено лечение, но звуците на работещо оборудване, вода, изливаща се в устата, въздух, насочен там и горчиво кисели лекарства не са отменени);

Получавайте максимум услуги на едно място, от един или двама лекари, в приятелска атмосфера, с проява на грижа, внимание и разбиране;

Не търсете пенсиониран лекар в близките клиники, но бъдете сигурни, че той ще намери достоен заместник на мястото, където сте свикнали да се лекувате.

Как да изберете своя зъболекар и клиника за лечение?

Външният вид, начинът на общуване, харизмата са важни качества, но те могат да бъдат притежавани както от добър, така и от лош зъболекар. Трябва да търсите по други параметри:

Ако знаете пълното име на зъболекаря, за който искате да си уговорите среща – въведете го изцяло във всяка търсачка, добавете „рецензии“ към заявката и се насладете на четенето.

Няма отзиви в Интернет или твърде малко от тях? Не се обезсърчавайте – има и други начини да „разберете“ добър зъболекар.

Запишете се за консултация. Слушайте какво ви казва лекарят.

 

Слуша внимателно, задава водещи въпроси, преди да започне да Ви лекува?

Стоматологът направи ли снимка, прегледа цялата устна кухина, а не само зъба, към който посочихте?

Сестрата настоя ли, да попълни задължително здравния въпросник преди да Ви бъде назначено лечение?

Лекарят не бърза да започне лечение възможно най -скоро и не се опитва да ви наложи допълнителни услуги?

В този случай първият тест е преминат, можете да преминете към втория.

За първи път е достатъчно да излекувате един зъб или да направите хигиенно почистване. Погледнете методите на работа на лекаря.

Харесва ли ви как се държи, изпитвате ли дискомфорт от действията му?

Направи ли ви рентгенова снимка, докато лекува каналите и прави постоянна пломба?

Много е  важно:

След постъпване, посъветваха ли ви да се свържете с зъболекаря, ако имате проблеми? Зъболекаря готов ли е да продължи да работи, ако изведнъж се превърнете от безпроблемен пациент в проблемен пациент? Вероятността от усложнения е част от медицината, включително стоматологията.

Противно на общоприетото схващане, отпадналата пломба, температурата след изваждане на зъб, дискомфортът след лечението не показват ниска квалификация на лекар. Готовност за решаване на проблемите на пациента, а не просто „обезмасляване на крема“ – това е истинският признак на отговорен лекар и добра клиника.

Рекламните атаки от интернет, радио, телевизия не трябва да ви объркват при избора на зъболекар и клиника. Пожелаваме ви да намерите място, където можете да лекувате и протезирате зъбите си удобно, безопасно и с високо качество.

Подобни публикации

Кои суперхрани трябва да включим в лятното ни меню?

gri123

4 знака, че той е лудо влюбен във вас

admin

Как се връзва ластична корда

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .