Полезно

10 потенциални предимства на новите технологии в автомобила

Всяка година хиляди хора по света са ранени или убити при катастрофи с моторни превозни средства, включващи разсеян шофьор.

Бързият растеж в инсталирането и използването на електронни функции в автомобила, заедно с набор от свързани визуални и слухови знаци, допринасят за разсейването на водача. Бъдещите електронни системи в автомобила се нуждаят от по-безопасни и по-интуитивни дизайни, за да подобрят изживяването при шофиране. Те правят това, като в същото време намаляват риска от разсейване за днешните шофьори, изпълняващи много задачи.

И така, за да разберем приемането на концепцията от страна на потребителите, да проучим потенциалното въздействие и да оценим стойността, която потенциалните купувачи на автомобили, придават на съвременната навигация за кола и очакваните ползи. Направихме кратък обзор:

Резултатите от проучването разкриват очакваните ползи за безопасността и изживяването на водача:

Повечето участници в това проучване смятат аудио знаците за по-малко разсейващи и по-забележими от визуалните знаци, дори сред тези, които смятат себе си за по-визуално ориентирани. Такива звукови подкани се възприемат като особено полезни в ситуации, които изискват незабавно внимание на водача. Такива служат за предупреждение за мъртва точка, предупреждение за напускане на лентата или подкана за навигация. Те имат и допълнителното предимство, че не изискват водачът да откъсва очи от пътя.

Нашето проучване разкри следните възприемани предимства на автомобилната технология на клиент:

Подобрен фокус (поради локализиране на звука);

Възможност за многозадачност (поради разделяне на звука);

По-добро осъзнаване на ситуацията;

По-бързо време за реакция и действия;

По-малко нужда да откъсвате очи от пътя, за да видите подканите на дисплея;

По-интуитивни реакции, изискващи по-малко концентрация;

По-голяма информираност на пътниците;

Подобрено въвеждане, когато видимостта е ограничена;

Оптимизирано разположение на звука за хора с увреден слух;

Подобрено аудио изживяване и „cool-factor“.

Както при всяка нова технология, образованието, ясните потребителски съобщения и, ако е възможно, практическият опит също са от решаващо значение за изграждане на осведоменост, комфорт и търсене. И това е само началото на бъдещето на по-ангажирани, бдителни и отзивчиви шофьори.

Източник: БГАУТО.ЕУ

Подобни публикации

Лaминиpaнитe интepиopни вpaти

admin

Detoxant цена, отзиви – форум, мнения, капки, състав – как се приема? В България – къде да купя

desito

Как да изберем подходящия летен лагер за вашето дете

admin