Спорт

ЦСКА води по титли в българския футбол

цска

Отборът на ЦСКА е безспорен лидер по брой на титлите на върха в българския футбол до този момент, сочи статистиката. Тепърва ще видим какво предстои в настоящото издание на Българска футболна лига, а букмейкърите дават страхотни шансове да залагате за любимите си отбори, тъй като до последния момент нещо не се знае.

Факт е, че от самото начало на турнира за определянето на футболния шампион на страната през далечната 1924 година, няколко тима са се изкачвали на върха и то нееднократно. ЦСКА засега води с цели 31 титли, следван от Левски с 26, Лудогорец с 10 и Славия със 7. По 4 титли до момента имат   Литекс, Черно море, Локо -София, 2 – Ботев – Пловдив и по 1 – АС’23 – София, Берое, Етър, Локо – Пловдив, Спартак – Варна, Спартак – Пловдив, Атлетик Слава 1923 и Спортклуб – София.

Българската професионална футболна лига стартира едва през 1991 година, а шампион на страната ежегодно става тимът, който печели титлата в „A“ футболна група. Това неизменно предизвиква огромен интерес сред футболните специалисти, феновете, запалянковците и любителите на спортните залози у нас. Българската футболна лига открай време е непредсказуем шампионат с много неизвестни и редица изненади до последния момент. Всичко това поддържа интригата и прави спорта така интересен за хилядите му почитатели в цялата страна, както и за тези, които обичат да залагат на него.

Самото провеждане на турнира за определянето на шампион на страната датира още от 1924 година. Вече в 1948 година е решено да бъде създадена и „А“ футболната ни група, а през  1950 година се създава и по-нисшата „Б“ футболна група. 1959-та е годината, в която е дефинирано и най-ниското ниво на българското футболно първенство, а именно „В“ футболна група. През 2016 година има преструктуриране в българския футбол, при което вече се появяват и Първата професионална футболна лига, Втората професионална футболна лига, Третата аматьорска футболна лига и Областните аматьорски футболни групи. Едва през 2000 година е формирана вече и Висшата лига по футбол на България, в която участват 14 отбора. Това обаче трае кратко и 2003-та е годината, в която възстановяват дотогавашната формула на игра – „A“ Професионална футболна група, в която са включени 16-те най-добрите футболни тима в страната.

Днес, в настоящия формат на Българската футболна лига, се предлагат множество интересни и оспорвани мачове през целия период на първенството по футбол на страната. Срещите се редуват една след друга. Аутсайдери редовно домакинстват на фаворити и имат шанс да ги победят. Често на терена мерят сили и равностойни отбори от горната или долната половина на таблицата, а изненадите и неочакваните обрати следват един след друг.

Тъй като по традиция българският футбол е особено непредвидим, непредвидими са и изходите от отделните срещи и от самия край на първенството. Отборите до голяма степен са с изравнени сили, но в същото време има ясно очертани фаворити и аутсайдери. Това обаче далеч не означава, че в един момент фаворитът няма да потегли към дъното на класирането, а аутсайдерът да се изкачи към горните му позиции.

Затова и феновете се забавляват, залагайки на любимите си отбори и интересуващите ги футболни срещи с надеждата да спечелят. Букмейкърите също не изостават от тази тенденция, като предлагат разнообразни пазари, оферти, коефициенти и опции за залагане. Така всеки любител на спортните залози у нас лесно може да  намери във водещите букмейкърски къщи точно това, което най-силно го интересува и което му дава най-добри шансове за успех и реална печалба.

Пред феновете има безброй възможности да поставят интересен и дори печеливш залог. На пазара има оператори като новият букмейкър Сезам, които постоянно предлагат атрактивни оферти. Благодарение на това пред залагащите на футбол непрекъснато се появяват нови и нови възможности да поставят залози и да печелят от любимия си спорт. Българската футболна лига е благодатна в това отношение и не трябва да пропускате шанса си да си опитате късмета в различните мачове от първенството на страната по футбол.

Източник на снимката: https://cska.bg/

 

Подобни публикации

Как така се случи, че маратонките отново са най-продаваните мъжки обувки?

admin

Не всеки има такива невероятни умения :)

admin

Съветите на Nostrabet за отговорно залагане

admin