Космос Любопитно

Учените се противопоставят на теорията на Харвард за “извънземни космически кораби”

1-thisphotorel

Това изображение, публикувано от Европейската южна обсерватория на 20 ноември 2017 г., показва впечатлението на художника за първия междузвезден обект, който е известен, че влиза в нашата слънчева система: Oumuamua
Една научна книга, водена от двама изследователи в Харвардския университет, направи тази седмица разяждане, твърдейки, че пура с форма на пура, която се приближава през нашата слънчева система, може да е била изпратена от извънземни.

Изследователите отбелязват в предварителен печат на статията, че това е “екзотичен сценарий”, но че “Оумумауа може да бъде напълно оперативна сонда, изпратена умишлено на околна земя от чужда цивилизация”.

Омумауа, първият междузвезден обект, който е известен, че навлиза в нашата слънчева система, ускорява по-бързо от Слънцето, отколкото се очакваше, поради което идеята, че някаква изкуствена плат, която се движи по слънчева светлина – известна като лека плат – може да е помогнала да я промуши през космоса.

“В момента има необяснимо явление, а именно излишното ускорение на Oumuamua, което показваме, може да бъде обяснено със силата на радиационния натиск от слънцето”, каза съавторът и астрофизикът на Харвард Шмуел Бияли по електронната поща по електронната поща във вторник.

“Но това изисква тялото да има много голяма повърхност и да е много тънка, която не се среща в природата.”

Предложението им за извънземна сила по време на работа стана вирусна.

Но други експерти по астрономия не го купуват.

“Както повечето учени, бих искал да има убедителни доказателства за извънземен живот, но това не е така”, казва Алън Фицсимонс, астрофизик в университета в Куинс, Белфаст.

“Вече е доказано, че наблюдаваните му характеристики са в съответствие с кометата, подобна на тялото, изхвърлена от друга звезда”, каза той пред АФП.

“И някои от аргументите в това проучване се основават на числа с голяма несигурност.”

Снимка, издадена от Европейската космическа агенция на 27 юни 2018 г., показва впечатлението на художника за Омумауа
Едно изображение, издадено от Европейската космическа агенция на 27 юни 2018 г., показва впечатлението на художника за Оумумауа
“Невъзможно е да се досетите”
Кейти Мак, добре познат астрофизик в щат Северна Каролина, също се е изненадала от чужденеца.

“Това, което трябва да разберете, е, че учените са щастливи да публикуват една необикновена идея, ако има дори и най-малкия шанс да не греши”, пише тя на Twitter.

“Но докато всички други възможности са изчерпани десетина пъти, дори и авторите вероятно не вярват.”

На въпроса дали той вярва в хипотезата, която е представил, Биля каза пред АФП:

“Не бих казал, че вярвам”, че е изпратен от чужденци, тъй като аз съм учен, а не вярващ, разчитам на доказателства, които да предложат възможно физическо обяснение за наблюдаваните явления “.

Другият съавтор, Ави Льоб, председател на отдела по астрономия в Харвард, заяви пред NBC News, че човечеството никога не може да знае повече за мистериозния обект, тъй като е пътувал далеч и не се е отправил назад.

“Невъзможно е да се разбере целта зад Оумумауа, без повече данни – обясни Льеф.

Техният документ е приет за публикуване в Astrophysical Journal Letters и ще се появи на 12 ноември.

Оумумауа, хавайският за “пратеник” или “разузнавач”, беше за пръв път гледан с телескопи през октомври 2017 г.

Извънземната скала е с дължина около 1300 фута (400 метра) и е само около 130 фута широка.

Подобни публикации

Деца стрелят с оръдие! Уникална шега!

admin

Топ 10 на неразгаданите световни загадки

admin

Мистериозни обекти заснети в космоса, за които няма обяснение !

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .