Бизнес

Тънкости при избора на бар оборудване

луксозен коктейл бар

Преди да отворите кафене или бар, е необходимо да знаете какви уреди и аксесоари ви трябват, за да може бизнесът ви да потръгне. Правилният избор на бар оборудване не само ще накара клиентите да се връщат, но и ще генерира солидна печалба. Тук искаме да ви запознаем с някои тънкости, свързани с избора на бар оборудване.

Цена и експлоатационен живот

Когато става въпрос за оборудване на заведение, не е добра идея да търсите най-евтините електроуреди на пазара. Фразата „евтиното излиза скъпо“ е вярна в този случай. Баровото оборудване трябва да издържа на постоянна експлоатация и да има дълъг живот. Със сигурност не бихте искали кафемашината или сокоизстисквачката да се повреждат всеки месец, защото това ще възпрепятства работата на персонала и ще доведе до отлив на клиенти, а от там – до загуба на пари. Освен това поддръжката на уреди, които често създават проблеми, ще ви излезе солено.

Затова е препоръчително да се спрете на ново и качествено бар оборудване Anmar, вместо да купувате уреди втора ръка. Само така можете да се уверите, че правите добра инвестиция в бъдещето. Новите уреди и аксесоари имат пълна гаранция и нямат захабявания по корпуса, които не само влияят върху естетиката, но и върху начина, по който работят. Освен това може да сте сигурни, че всички тези стоки са в отлично състояние от гледна точка на хигиената, която е друго важно съображение.

Разбираме желанието ви да търсите по-изгодни оферти, но имайте предвид, че цената не трябва да бъде основният критерий за покупка. По-скоро е желателно да се ръководите от качеството и надеждността на продуктите, тъй като тези машини ще са под постоянно натоварване. Потърсете фирма, която е специализирана в продажбата на подобно оборудване и заложете само на утвърдили се във времето марки.

Комфорт при работа с оборудването

Бързината и комфортът, с които закупеното бар оборудване ви позволява да работите, е друг ключов фактор. За тази цел ви трябват качествени машини. Само така ще гарантирате първокласно обслужване и едно невероятно изживяване за клиентите. Това значи да подберете моделите така, че да притежават необходимата технология и функционалност за напитките, които ще предлагате във вашето заведение. Важно е с тях да пестите време, както и да можете да решавате няколко проблема едновременно.

В този ред на мисли, ви препоръчваме да се доверите на една конкретна фирма за цялото бар оборудване, защото с това ще получите допълнителна поддръжка и обслужване. Техните служители ще ви информират относно правилната експлоатация на закупените стоки, така че да издържат дълго време.

Фактори, които влияят при избора на оборудване за бар

Фокусът при обслужването на бар е в приготвянето на напитки, докато продажбата на кулинарни ястия като сандвичи, салати и закуски е силно ограничена. Разбира се, зависи какъв вид заведение имате, но присъствието на храната в менюто е основната разлика между ресторантите и кафенетата. Това е предпоставка за някои различия в баровото оборудване, сравнено с оборудването за кухня например.

Ето кои са факторите, които влияят при избора на оборудване за бар:

  • брой на местата за посетители;
  • площ на заведението;
  • степента на механизация на труд;
  • състав на менюто.

бар оборудване

С други думи, трябва да подберете уредите и аксесоарите по такъв начин, че те да пасват на размерите на заведението, като същевременно улесняват работата на персонала. Препоръчваме ви да изчислите колко точно бар цедки, ледотрошачки, миячки за чаши, машинки за фрапе, цитрус преси, дозатори и дори отварачки ще са ви необходими, за да се случват поръчките по-бързо и клиентите да останат доволни.

Бар оборудването може да включва следните уреди и аксесоари:

  • сокоизстисквачки;
  • миксери за млечен шейк;
  • блендери за приготвяне на коктейли, кремове и сосове;
  • трошачки за лед;
  • чаши за различни видове напитки, както алкохолни, така и безалкохолни (фрешове, шейкове и др.);
  • преси за сок, шейкъри, тирбушон, цедки, машинки за фрапе, бар мат, мерилки за алкохол и други инструменти, с които всеки барман трябва да разполага.

Защо е важно да изберем сигурен доставчик

За да можете да подберете правилно вашето бар оборудване, е важно да се доверите на утвърдена фирма в бранша, която има нужните познания и опит. Тя може да ви препоръча най-добрите машини и аксесоари за вашето заведение на базата на предоставените от вас параметри. Доставчици, които си разбират от работата, ще съумеят да ви ориентират в правилната посока.

Препоръчваме ви да се спрете на директен вносител на оборудване за бар, за да си осигурите качествена техника на добри цени, която ще ви служи вярно без да изисква подмяна години наред.

Подобни публикации

Мотокари под наем – алтернативи

gri123

Как да накарате клиентите ви да се влюбят във вашите кутии?

gri123

Къде може да използваме селскостопанската техника

adminche