Бизнес Дизайн Технологии

Как да накарате клиентите ви да се влюбят във вашите кутии?

опаковъчна кутия

Ако опаковката е визуално слаба, има голям шанс вашият продукт да не привлече вниманието на вашите потребители. Често човек прави покупка въз основа на първото впечатление и цялостната визия на опаковката. Независимо, дали продавате във физически магазини и са ви необходими дисплеи от велпапе или пък продавате онлайн и продуктите ви се нуждаят от опаковъчни кутии, от Dimeko ще ни дадат някои безценни съвети как да привлечете вниманието на аудиторията към вашите опаковки. Тези съвети са базирани на опита им в производството на опаковъчни кутии и POS дисплеи.

Съвети за дизайна на кутията

Когато става въпрос за проектиране на опаковъчна кутия, трябва да обърнете внимание на много различни аспекти. На първо място, трябва да вземете предвид формата. Квадратните и правоъгълните кутии обикновено са нормите поради лесното съхранение, но няма нищо лошо и да експериментирате с различна форма. Ако пък не ви се изпробват различни форми, може да наблегнете на печата и на персонализацията на кутията. Значителното използване на цветове винаги привлича погледите, но е важно да бъдете стилни, а не натрапчиви. Все пак искате да привлечете клиенти, а не да ги отблъснете с липса на вкус.

Наблегнете на изживяването на клиента при разопаковането на продукта ви

Освен дизайна на кутията, имайте предвид и опита на купувача. Трябва да обмислите кой аспект от дизайна ще накара клиента да сподели снимка на опаковката или пък да разкаже на близките си за нея. Клиентите трябва да считат покупката за добра стойност за парите, които са платили. Съществуват специфични цветове, които създават определени реакции в човешкия мозък. Например ако използвайте повече зелено ще създадете възприятие за естествени и органични продукти. Ако пък наблегнете на чисто бяло и черно, то ще създадете минималистичен и мистериозен ефект.

Може да включите и специално щанцоване, щамповане с фолио, точково UV и др. С помощта на тези елементи е възможно да добавите по-луксозно усещане към продукта, без да създавате  допълнителни разходи. Лакираните опаковъчни кутии също са много луксозно изпълнение.

Не забравяйте вложките в кутията

Вложките от велпапе могат да защитят продуктите ви по време на транспортирането им. Велпапе вложките са евтин и гъвкав вариант, който няма да оскъпи кутиите. Можете да брандирате и тях, ако искате да добавите елемент на изненада. Някои производители дори предпочитат да брандират само вложките в кутията, а не самата кутия. Спрямо вашата маркетингова стратегия можете да изберете най-оптималния вариант.

Може да добавите интерактивни елементи и призиви за споделяне

Добавете интерактивни елементи, за да ангажирате клиентите ви и да направите изживяването при разопаковане по-приятно. Например можете да включите пъзели, гатанки или QR кодове, които водят до специални оферти или изключително съдържание, свързано с вашия продукт.

опакова и кутия

Насърчавайте клиентите да споделят опита си с вашия продукт в социалните медии, като предлагате стимули като състезания, раздавания или шанс да бъдете представени на страницата на вашата марка. Това не само създава генерирано от потребителите съдържание, но също така разпространява информираността за марката. Всичко това може да го напечатате още на опаковъчната кутия.

Накратко за опаковките

Опаковките са един от начините, чрез които можете неочаквано да изненадате потребителя. Можете да създадете чувство на радост, още преди клиентът да е достигнал до продукта ви. Велпапето определено революционизира начинът по който стоките се транспортират и днес този тренд е във възход. Кутиите от велпапе обаче предоставят още безброй възможности пред търговците и производителите. Техният уникален дизайн може да насърчи продажбите и цялостният интерес към дадена марка. Стига да знаете как да използвате всички оръжия, които модерния свят на печата ви предлага, може да изстреляте брандинга си на друго ниво и да подминете конкуренцията. Като добавим и факта, че опаковъчните кутии, тяхната изработка и персонализация не са никак скъпи, то това може да бъде вашето най-голямо предимство.

Подобни публикации

Съществува ли телепатията?

admin

Как да почистите вашия лаптоп от прах

admin

Как да правите пари чрез реклама във Фейсбук?

adminche