Обща категория

Трайно отслабване чрез потискане на апетита

 

Наднорменото тегло и излишните килограми в в наши дни са доста сериозен проблем, с който се борят значителен брой хора както в България така и в чужбина. За съжаление стресътна работното място, заседналостта, еднообразието и лошата храна водят до необяснимо повишаване на апетита и безконтролно хранене. В резултат на хората до повишен прием на храна и покачване на теглото.

За да е ефикасна една програма за отслабване, на първо място трябва да бъде овладян повишеният апетит.

В тази статия ще Ви дадем пет съвета, как вие можете ефективно и здравословно да намалите апетита си. И то без да вредите на организма си:

  1. Пийте повече вода и други течности – старайте се да приемате между 2 и 3 литравода на ден. Тя ще Ви помогне да се чувствате сити, ще повиши метаболизма Ви и ще изхвърли токсините. Можете да изстискате един лимон във водата, като по този начин ще си набавите и нужното количество витамин Ц. Не пийте газирани напитки и подсладени такива. Те дават освежаващ ефект в момента, но вредят на организма и теглото Ви.
  2. Консумирайте повече фибри – старайте се да имате на трапезата винаги повече зеленчуци богати на фибри. Именно фибрите създават чувство на ситост и регулират стомашно-чревния тракт. С тях можете да се нахраните без да трупате килограми.
  3. Увеличете количеството протеин, който приемате – протеинът притежава най-голям термичен ефект от всички храни и създава чувство на засищане. Освен това е много важен елемент за поддържането на жизнен организъм.
  4. Движете се много. Разхождайте се поне петдесет минути дневно – така ще повишите нивото на катехоламините в организма. Това резултира в повишено изгаряне на мазнините и ще Ви потиска глада Ви по естествен начин.
  5. Намалете напрежението в работата – постарайте се да елиминирате всички ненужни стресори в ежедневието Ви. Ясно е, че не можем да елиминираме всичкия стрес, но е важно да се постараем да намерим баланс.

 

Подобни публикации

„БЛИК-99“ ЕООД, стартира изпълнението на Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

admin

Избор на гаражни врати – полезни съвети

admin

Превърнете двора си в убежище на открито с dvorove.com

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .