Полезно

Тик-так копчета: как се поставят?

Поставянето на тик-так копчета върху дрехи и аксесоари е лесно и приятно занимание, но не всеки знае как да направи това или е запознат с тази техника.

На практика тик-так копчетата се поставят с голяма лекота и бързина. Ако обичате да шиете на ръка и сте сръчни, то може да зашиете на ръка копчетата тик-так на всяко нещо, което ви хрумне. Шаблонът на копчетата ясно ви показва какво се иска от вас, процесът не отнема време и не са ви нужни специални занаятчийски инструменти.

Тъй като в момента тенденциите налагат да се носят дънки в стила на 90-те, може да освежите старите си дънки, като им поставите каишки. С тях ще се чувствате по-удобно и ще сте в синхрон с модата. Друга добра идея е да използвате от вътрешната страна на прихлупването на вашите дрехи тик-так закопчалки и така да си гарантирате топлина и спокойствие в хладните месеци. Напоследък са много актуални жилетки, сака и якета, които са без копчета и могат да се носят със свободностоящ колан. Може да приспособите малки тик-так копчета към тях и да си осигурите нужния комфорт.

Ако никога досега не сте използвали малките метални закопчалки, ще видите, че сте пропуснали истинско малко изобретение за шиене.

С ръчно пришити копчета тик-так краищата на дрехите ви могат да се затварят невидимо отвън. Те са полезни за много облекла, като якета, блузи или жилетки. При закрепване на металните закопчалки, тъканта е добре да бъде двойна или подсилена. Прочетете този пост, за да видите как да прикачите тик-так копчетата към вашите дрехи стъпка по стъпка…

Стъпка 1: Първо, точката, в която ще зашиете копчето, се маркира от долната страна. След това горната част на зашива се зашива с достатъчно шевове.

Стъпка 2: Впоследствие се маркира точката на шиене за долната половина на копчето. За тази цел средната част на горната половина на копчето се отбелязва с шивашка креда и се натиска, за да се определи правилното положение на другата половина. За тъкани, на които тази креда не се вижда, се пробива с щифт  на горната половина на копчето за натискане в частта, в която ще се закопчае копчето.

Стъпка 3: Ръчно пришитият бутон е готов!

 

Ето един пример за това как ръчно пришити тик-так копчета се пришиват невидимо, за да затворят ръба на облеклото.

Поставянето на тик-так копчета по този начин е по-лесно, но трябва малко повече подготовка, по отношение на набавянето на необходимите инструменти. По този начин може да се шият невидими метални закопчалки, без да е необходимо да се включва бутониера, което означава нитове без натискане. Те могат да се поставят и с обикновен чук…

Може да го направите и със специални клещи. Точните инструкции са включени във всеки пакет и те могат да бъдат намерени в местния занаятчийски магазин за шивашки консумативи.

Подобни публикации

Класическата чанта на Коко Шанел

admin

Няколко добри съвета как да носите дрехи с пайети

admin

Какво представлява притеснението у детето и как да работите върху него?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .