Полезно

Тайните на перфектния вечерен грим

Какво трябва да знаем за вечерния грим – как да изглеждате ефектно и в същото време елегантно? Нека разбулим тайните на модерния вечерен грим.

Подгответе кожата

Първо трябва да изберете почистващ препарат, който е подходящ за вашия тип кожа. Можете да направите масаж на лицето с помощта на лек скраб крем – той ефективно ще почисти лицето ви и ще направи кожата по-гладка. Ако имате много суха кожа, можете да използвате хидрофилно масло вместо скраб.

Ако нямате под ръка почистващи препарати, може да използвате мицеларна вода или двуфазен лосион за премахване на грим. Това също е ефективен и бърз начин за почистване на лицето.

Друго условие е да “подхранвате” кожата – за това са подходящи серуми и кремове с лека текстура, които бързо се абсорбират и създават кадифен ефект.

Нанесете основа

За да издържи един стилен вечерен грим дълго време, е хубаво да вземете матираща основа и да я нанесете върху зоната на t-зоната с тънък слой – с професионална четка. След това покрийте лицето с тънък слой основа. Можете да използвате продукт с половин тон по-светъл от цвета на кожата ви.

За вечерен грим е препоръчително да изберете основи с по-плътна текстура, отколкото за създаване на дневна или ежедневна визия. Средно плътните матиращи фон дьо тени са перфектни, а за кожа с промени, свързани с възрастта, овлажняващите тонални продукти със светлоотразителни частици.

За да прикриете зачервяване, синини под очите или възрастови петна, можете да използвате кремообразни цветни коректори. За да е корекцията естествена, обработете проблемните зони точково с тънка четка и след това да ги засенчете с малка пухкава четка, като добавите малко основа.

Тонът трябва да се фиксира с тънък слой насипен прах.

Направете контури

За контуриране ще ви трябва палитра от прахообразни продукти в светли и тъмни нюанси, ружи хайлайтър.

С помощта на прахообразен тъмен скулптор трябва да нарисувате гладка линия от върха на ухото до ръба на устните – така че линията да е без ясни граници. След това нанесете руж с пухкава четка – нека цветът му плавно да премине от ябълките на бузите към слепоочията. Върху скулите можете да добавите хайлайтър, за да се появи лек красив блясък.

Създайте акценти

Веждите трябва да са изразителни и доста ярки. Можете да използвате тъмнокафяв или сив молив за вежди, за да попълните липсващите косъмчета.

Вторият акцент във вечерния грим са очите. За да направите опушен грим за очи, ще ви трябва основа, палитра от кафяви нюанси, златен пигмент, черна или кафява очна линия, черна очна линия и черна спирала. Изкуствените мигли също могат да бъдат полезни.

Нарисувайте контур с молив по горната и долната лигавица и го засенчете. След това трябва да добавите тъмен канелен нюанс към линията на молива и да създадете мъгла по горния идолния клепач. Накрая можете да покриете целия горен клепач с по- светъл нюанс на кафяво ида засенчите границата със светло бежово. Същото трябва да се направи на долния клепач, допълвайки цвета с по-светъл нюанс. Под веждата трябва да нанесете най-светлия нюанс и да добавите хайлайтър в ъгъла на окото.

На ябълката на окото трябва да нанесете златист пигмент и да допълните грима с красива стрелка. След това нанесете спирала върху миглите на долния и горния клепач.

Третият акцент са устните. Те могат да бъдат както ярки, така и в нюд нюанс. За вечерен гримьорките нюанси за устни са перфектни – те са устойчиви и приятни по текстура.

Завършете, като напудрите лицето си и фиксирате с фиксатор за грим.

Разбира се, за важно събитие е най-добре да потърсите помощта на професионален гримьор. Той ще ви помогне да завършите подобаващо своята перфектна вечерна визия.

Подобни публикации

Решения за съня: Помагайте на децата си да спят през нощта

admin

Бързо темпо на оперативен лизинг на автомобили

admin1

Домоуправител – трудно и отговорно

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .