Любопитно

Съществуват ли хапчета за бързо отслабване и какви рискове могат да крият?

Хранейки се обилно и с неподходящите храни, логично натрупваме солидно количество тлъстинки на определени места или по цялото тяло. В даден момент решаваме, че е време да влезем отново във форма, и понеже нямаме търпение да се представим в идеалната светлина на конкретното събитие/ пред конкретния човек, решаваме да потърсим ефикасни хапчета за бързо отслабване.

Възможно ли е отслабването да се случи с бързината, която очакваме, и ако да, то на каква цена ще постигнем визията, за която толкова дълго мечтаем? Безопасно ли е да се свалят килограми в кратки срокове и какъв риск крие вероятният ни успех? Доколко хранителните добавки са правилното решение? Как да изберем кой е подходящият продукт за нас?

Бързото сваляне означава още по-бързо качване на килограмите

Хората, предразположени към напълняване са много добре запознати с така наречения „йо-йо ефект”. Проблемът не е да се свалят няколко, например 5 килограма, а да се задържи теглото, постиганто с диета, спорт и прием на някакви хапчета за отслабване. Тъжната истина е, че искаме невъзможното.

Защо е невъзможно да запазим постигнатите със завидна бързина резултати? Защото за да отслабнем за много кратко време, е нужно да ограничим драстично храненето. Някои спират да се хранят напълно, докато други се ограничават до около 150 калории дневно. При такъв режим е невъзможно да не намали известна част от теглото, но междувременно в организма протичат процеси, обуславящи последващото напълняване.

Първата физиологична катастрофа, следствие от краткосрочното гладуване, е забавянето на метаболизма. Организмът ни, лишен от храна, преминава в икономичен режим, и вместо да разходва поетите с храната вещества, се фокусира върху трупането на запаси. Тоест, всичко, което му подадем след края на диетата се съхранява под формата на мазнини, вместо да се преобразува в енергия.

С хапчета за бързо отслабване ще постигнем горе-долу същия ефект. Ще смъкнем с известни усилия от 3 до 5 килограма, които ще се върнат отново на скалата на кантара, когато преминем към обичайния си режим на хранене. В зависимост от състава на добавката, голяма част от телесната маса е възможно да бъде течности, от които организмът ни силно се нуждае.

Кога е удачно да си помогнем с диетична добавка?

Приемането на определени диетични хапчета и други видове суплементи може да помогне за бързо отслабване, без да създаде сериозни рискове за здравето. Един от случаите, в които е допустимо да си помогнем с подобен продукт, е нуждата тялото да се подготви за някакъв вид медицинска манипулация. Преди определени хирургични интервенции е необходимо да се намали количеството на мастната тъкан.

Удачно е също да прибегнем до прием на диетична добавка, когато се касае за съвсем минимално количество излишно тегло. Няма проблем да ускорим леко процеса, ако проблемни са само 2-3 килограма. Такова количество телесна маса се редуцира в рамките на няколко дни. Друг е въпроса, че редуцираното тегло няма да бъде във вид на подкожни мазнини.

Отслабването трябва да се случва под въздействие на добре балансиран спортно-хранителен режим, а не с търсене на магическо хапче, което ще свърши трудната работа вместо нас. Ако все пак решите да опитате с даден вид диетичен продукт, подберете много внимателно състава му, така че действието на активните вещества да е насочено директно към проблема, заради който пълнеете.

Подобни публикации

Някога гонил ли ви е жираф?

admin

В кои държави ще се играе Европейското първенство през 2021?

admin

Изграждане на душ-резервоар и подземен басейн. ТИП НАПРАВИ СИ САМ :)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .