Полезно

Съвети за правилното организиране на домашен офис

домашен офис

Работата у дома е мечтата на мнозина. Ако успеете да изпълнявате работни задължения, докато седите в уютното си гнездо, значи имате голям късмет. Но мислили ли сте някога за важността на пълноценния домашен офис? Не? Тогава идваме при вас с някои полезни съвети.

В тази статия ще научите:

Характеристики в подреждането на работното място у дома

Как да изберем правилното бюро и стол за него

Нито един домашен офис не може без това.

Сега е моментът да се информирате за варианти за изхвърляне на стари мебели от дома.

Разбира се, подреждането на домашен офис не е лесна задача. Той има свои собствени характеристики. Работното пространство на къщата трябва да бъде удобно и в същото време създадено за работа.

Най-добрият вариант е отделна, макар и не голяма стая, в която може да се оградите от домакинските дела, докато работите. В същото време може да се почувствате в уютна домашна обстановка. Ако няма възможност да подредите отделна стая, тогава може да изберете, част от хола или спалнята.

Когато проектирате работна зона, трябва да имате предвид както удобството, така и функционалността на мебелите. Със сигурност ще имате нужда от маса, стол и място за съхранение.

Как да изберем правилния работен плот

Работният плот е в центъра на офиса, а не само в дома. Изберете този елемент от интериора с цялата отговорност. Експертите твърдят, че идеалният размер на работния плот за дома е 1200 х 600 мм. Въпреки това, моделите от 700 и 800 мм са по-популярни на пазара. Основното е, че може да поставите компютъра си и има място за преносим компютър.

Избираме стол

Не се опитвайте да спестявате стол! Състоянието на гърба и здравето като цяло пряко зависи от седалката. По-добре е истинските работохолици да избират меки столове. Не забравяйте да изберете модели с гръб и подлакътници, така че тялото ще бъде подкрепено в правилна позиция, а гърбът ще бъде по-малко уморен. По-добре е да купите стол, изработен от естествени материали. За моделите от плат ще трябва да изберете капак.

Ако ви е грижа за престижа, имате скъп домашен офис, където да посрещате партньори и колеги, не може да, без кожен стол.

Между другото, не забравяйте за масата. Оставете свободно пространство наоколо. Разстоянието от гърба до стената трябва да бъде най-малко 40 см за стола и най-малко 70 см за офис стол.

Компетентна организация на пространството

За да работите, се нуждаете от добро осветление. Такова, оказва значително влияние върху производителността. Ако има възможност за естествено осветление, не бива да се пренебрегва. Позиционирайте работния плот до прозореца, оставяйки празнина от около 40-50 см за възможност да се издигнете и отворете прозореца за вентилация, за радиатора и завесите. Между другото, добрите завеси ще ви предпазят от отблясъците на компютърния монитор.

Позиционирайте масата така, че да седите с лице към вратата и никой да не е зад вас – така ще ви бъде психологически по-удобно.

Система за съхранение

Комплект стандартни чекмеджета, няма да са ви достатъчни. Затова стелажи се считат за добър вариант за съхранение. Те изглеждат стилни, заемат малко място и позволяват да поставите много неща: документи, списания, книги.

Украса на шкафа

Декорът ще направи работното ви място по-удобно и „наподобяващо лампа“. Може да украсите стените със семейни снимки или плакати с мотивационни фрази. Може също да закачите няколко стилни рафтове, на които да поставите забавни аксесоари. Не забравяйте да нарисувате ъгъл на постиженията си – това ви мотивира към нови постижения.

Нека има светлина!

Трябва да има достатъчно светлина. Първо, това разположение на светлината ще даде сянка на вашата работна зона. Второ, ако това са офис лампи, тогава целият комфорт ще бъде загубен. Най-добре е да поставите светлината в зони: работната зона с настолна лампа, зоната за четене осветена с подова лампа, а бравите около стаята ще отговарят за цялостното осветление. Многостепенното осветление ще допринесе за по-голям фокус, върху работата.

Това са всички наши препоръки относно дизайна на офиса у дома. Сега може да намерите много полезни услуги от EVRO5.COM.

Подобни публикации

Чували ли сте, че съществуват кредити, при които месечната вноска намалява всеки месец?

admin

Съвети и трикове в избора на количка Mutsy Серия i2

desito

Детайлите в кухнята

redactort
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .