Развлечения

Разлики между пейнтбол и еърсофт пистолети

Създадени през 1970 г. в две различни държави двата вида пистолети за еърсофт и пейнтбол, намират популярност след много потребители по целия свят. Въпреки че феновете им са донякъде сходни, външният им вид е напълно различен. И двата вида оръжия са вид пистолети, но едната опция е по-реалистична от другата. В този пост ще разгледаме по-отблизо произхода и разликите между оръжията, използвани в пейнтбол и тези, използвани в еърсофт игрите.

 

Произход

Азиатският пазар винаги се е интересувал от оръжията и тяхната колекционерска стойност, особено тези в Япония. Единственият проблем е, че според японското законодателство притежаването на огнестрелно оръжие е незаконно. Ето защо, за да задоволи търсенето на хората, които се интересуват от външния вид на истинските оръжия, местните производители решили да създадат копия на оригиналите оръжия. Тези копия нямат огнева мощ на реални оръжия и използват пластмасови BB вместо куршуми.

За да могат местните правораздавателни органи да разберат разликата между еърсофт пистолета и истинския пистолет, трябвало да се остави жълт или червен зъб, прикрепен към края на цевта.

В същото време азиатските производители създаваха копия на оръжия, тези в САЩ също създаваха оръжия за различни цели, като маркиране на говеда и дървета, външният им вид не прилича на действителни оръжия, а по-скоро имат уникален и отличителен външен вид, в по-голямата си част цевта на пистолета е просто тръба, която не е оформена така, че да подражава на огнестрелно оръжие.

 

Разлики

– Най-очевидната разлика между двете е, че пистолетите за еърсофт са много добри копия на действителните оръжия, докато оръжията за пейнтбол имат отличителен обикновен цев, който не прилича на тялото на огнестрелно оръжие.

– Пейнтбол оръжията се използват най-вече за спортни и развлекателни дейности, докато еърсофт оръжията се използват за обучение на военни и служители на реда.

– Еърсофт оръжията са склонни да имат по-висока огнева мощ от използваните в пейнтбола, поради което се препоръчва да се използва защитно оборудване, специално проектирано за такава дейност.

 

– Ценовият фактор също е различен.  В повечето случаи пистолетите за еърсофт са по-скъпи от техните аналози за пейнтбол поради нивото на детайлност, приложено към корпуса на пистолета, за да прилича на истински.

 

Има много магазини, които предлагат чудесни оферти за тези професионално изработени реплики на истински оръжия, но често са скъпи поради качеството на външната работа, както и вида на използвания механизъм за стрелба.

Подобни публикации

Епична шега! Ето така се продават обувки! (VIDEO PRANK)

admin

Платени спортни прогнози безплатно!

desito

Топ 3 най-добри казина в света

redactort