Любопитно Технологии

Продуктови видеа за електронна търговия

Не съществува само един единствен „правилен“ начин да направите видеоклип за даден продукт. В зависимост от вашата сфера, клиентите имат различни очаквания за това, което искат да видят с вашите продуктови видеа. Всички клиенти имат различни нужди въз основа на това как вземат решения за покупка.

Има няколко неща, които са общи за всички най-добри видеоклипове за продукти. Те разказват история: без контекст, вашето продуктово видео няма да има никакъв смисъл. Можете да създадете много продуктови видеоклипове за вашата продуктова страница, които просто показват артикула в 360-градусово завъртане. Но какъв е смисълът да похарчите парите за създаването на такова видео, което наистина не можете да използвате никъде другаде? Вашето видео трябва да бъде оригинално – трябва да поставите вашия продукт или услуга в контекст. Това често означава, че трябва да бъде показано в употреба, като чудесен пример за вашия продукт – и защо клиентът не може да му устои. Използвайте видеоклипа, за да представите ценностите, около които е ориентирана вашата марка: по същество видеоклипът трябва да съдържа концепция, която може да бъде пренасочена към целия ви маркетинг.

Първото правило е, че видеата трябва да са кратки. Стремете се да направите видеоклип, който се изчерпва до 30 секунди – особено за споделяне в социалните медии. Да, трудно е да обобщите съобщение до половин минута, но най-добрите продуктови видеоклипове го правят. Някои от видеоклиповете по-долу надхвърлят този праг, но обърнете внимание какво се случва във видеото и защо. Някои сегменти от аудиторията ще харесат видеото с допълнителна продължителност на видеоклипа, ако докоснете някои и други емоционални струни.

Второто основно правило е, че видеата трябва да бъдат с хора. Целта на видеото за обяснение на продукта е да увеличи способността за свързване между вашата марка и вашия клиент. Текстът в описанията и изображенията също се опитват да го направят. Старайте видеопродукцията да показва емоция и идея – независимо дали показва действителни хора или е анимиран видеоклип. Положете усилия потенциалните клиенти да останат с чувството, че ги разбирате.

Всички ефективни и успешни видеоклипове изпълняват всяко от тези неща в различна степен.

 

Подобни публикации

Луковитското златно съкровище на траките

admin

Топ 10 на най-големите животни в света

admin

3 въпроса при избор на обектив за фотоапарат

king content