Любопитно

“Човекът – алтернативни форми на съществуване” Финален пърформанс по Програма Творческо развитие на НФК

Проектът “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ организиран от ВИА Театър по Програма Творческо развитие на НФК е към своя край. Първият модул от двете финални презентации на  “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ завърши с представянето на “Човекът – алтернативни форми на съществуване” – Финален пърформанс в две части (театрална/пърформативна и танцова), резултат от работата на курсистите с ментор, проф. д-р Венелин Шурелов.

Обучението в Проекта “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ си беше поставил задачата за привличане на млади прохождащи творци с цел запознаване и експериментиране със съвременни иновативни технологични концепци. В това 6 месечно обучение “Лабораторията” предостави на творците възможности за екпериментирене с физическо и дигитално присъствие в алтернативни дигитални реалности, като добавена, смесена и виртуална реалност. От отзивите на курсистите, участници в обучението, както и от резултата, показан пред публиката, ясно се вижда, че Проектът категорично е реализирал своите цели за творческо усъвършенстване на младите участници.

След пърформанса, публиката с голям интерес остана и се включи в свободна дискусия около съвременната проблематика свързана със смисъла на подобен род обучение. „Един стойностен проект – и като замисъл, и като обучение, и като резултат! – коментира хореографа Саша Кръстарска – За мен беше много ценно да се докосна до работата в Лабораторията, макар и не през цялото време..Национален Фонд Култура не за пръв път финансира подобни проекти, благодарение на което иновативните и интердисциплинарни изкуства отбелязват сериозен напредък.“

Презентацията се излъчи на живо на Платформата „Виртуални интерактивни изкуства“ (https://viatheatre.net/ ), която се реализира с финансовата подкрепа на НФ „Култура“ по Програма ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ’22 – VRCHKO-22-67/06.09.22.

Проектът “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма„ТВОРЧЕСКО РАЗВИТИЕ ’22“.

https://www.facebook.com/via.laboratory

Подобни публикации

Най-скъпото уиски в света

admin

Фотогалерия: Виетнам, победителят на три империи

admin

Какво гласи “Законът за Привличането”?

admin