Обща категория

Планирани ключарски услуги по домовете – какво се търси най-често днес?

Спокойно можем да разделим професионалните ключарски услуги на две категории – планирани и аварийни. И двете обикновено се изпълняват на място в дома или бизнес обекта на клиента. В ателието/офиса на ключарската фирма се изпълняват само тесен кръг операции, основно изработка на ключови дубликати и продажба на заключващи механизми.

С напредъка на технологиите и масовото навлизане в бита на електронното и електромагнитно заключване, както и на някои по-сложни системи за сигурност, е напълно в реда на нещата да се променят планираните ключарски услуги, извършвани на адрес на клиента. Докато в миналото ключарите са се занимавали основно с поправка на брави и ключалки, то днес диапазонът на професионалните дейности е драстично разширен.

Монтаж на касови и секретни брави

Ако преди повече от 10 – 15 години монтирането на нова брава е било лесна задача за всеки майстор, то монтажът на съвременните разработки е от компетенцията на квалифицираните специалисти. Докато интериорните врати могат да се оборудват с обикновени брави със стандартно заключване, то входните се нуждаят от механизъм с по-висока степен на сигурност.

Ключарските услуги са изключително необходими, когато се касае за монтаж на нова секретна брава и допълнителни анти-взлом механизми, като паник бутони и заключвания на врати на тераси, прозорци и ролетни щори – най-често на гаражи и магазини. Високотехнологичните заключващи устройства на престижни марки като Abloy и Gerda Titan се монтират само от оторизирани сервизи, за да се гарантира надеждността и дългосрочната им работа.

Прекодиране на заключването

В съвременните ключарски услуги има градация, което е добре, защото става възможно да се опростят и направят по-достъпни някои специфични операции. Вече не се налага да сменяте бравата и патрона, когато искате да ограничите достъпа на човек, на когото сте дали ключ, а също и когато сте загубили ключа от входната си врата. Нужно е само да се прекодира секретната брава / патрон, за да стане старият ключ практически неизползваем.

Добрите ключарски центрове като нашия извършват тази операция по бърз и сигурен начин. Това, което всъщност се прави е преподреждане на патрона. Операцията включва подреждане на механизмите в патрона по нов, уникален начин, а резултатът е изцяло нова брава, без да са вложени толкова пари, колкото обикновено е необходимо за качествен продукт. Предоставя се нов ключ. При нужда се правят определен брой дубликати.

Ремонти

Ремонтите са все по-често търсени сред професионалните ключарски услуги, защото заключващите устройства стават все по-сложни и все по-скъпи, така че да не могат да се поправят от неквалифицирани лица. В случай че бравата ви бъде неволно или умишлено повредена, е наложително да потърсите услугите на ключар, който на място да прецени дали е възможна поправка, или е нужна подмяна.

Поправките включват най-често смяна на счупени механизми, за да се възстанови функцията на бравата. Изваждането на счупени ключове също не е прецедент, понеже с ключовете и бравите често се борави невнимателно и дори агресивно. От опит можем да споделим, че ремонтите на съвременните заключващи устройства от неквалифицирани лица рядко дават желаните резултати.

Вместо да губите време и нерви, нанасяйки повече щети от първоначалните, обадете се на добър специалист или фирма, предлагаща първокласни ключарски услуги. Във фирмения ни уебсайт ще откриете нашите телефони. Ние предлагаме бърза реакция, високо качество на работа и гаранция за всички предоставени и монтирани от нас продукти.

Подобни публикации

Контакти и реклама

admin

Диабет и билки при диабет

desito

Виц 20

admin