Бизнес Финанси

Печатът – задължителен или не, при регистрация на фирма. Важни напътствия.

Всеки знае, че юридическо лице се нуждае от печат, за да извършва бизнес. Необходим ли е той при самата регистрация на фирма? Дали индивидуален предприемач се нуждае от такъв?

Преди да започнете собствено производство, мнозина се чудят дали е необходим печат. Разгледайте този популярен въпрос по-задълбочено.

В съответствие със законите това дали да бъде с или без печат, зависи до голяма степен от естеството на дейности. Например, ако индивидуален предприемач е собственик на магазин, експертите силно препоръчват да имат печат, тъй като отпечатването на фактурите често е предпоставка за сътрудничество с търговци на едро.

Отговорът на въпроса дали предприемачът трябва да има печат е също очевиден, ако той трябва да открие сметка в банката в хода на своята дейност. Много хора не знаят дали е необходим печат за индивидуалните предприемачи за откриване на разплащателна сметка.

Добре е да се знае, че отсъствието на такъв може да доведе до усложнения по време на изпълнението на паричните транзакции. Ако бизнесменът предоставя услуги на обществеността във вътрешната сфера и в същото време издава документи, договори и пр., то задължително трябва да има печат.

Предимства и недостатъци на печат

Имайки предвид възможностите и решаването дали е задължен печатът, не трябва да забравяме, че присъствието му ще определи редица безспорни предимства.

Сред важните въпроси са:

Защита срещу фалшифициране на важни документи (изработването на прост подпис е много по-лесно от личен печат).

Положителен образ (липсата на печат, върху договора е много изненадващо за много клиенти).

Възможността за откриване на разплащателна сметка.

Възможността за финансови транзакции без използване на касово оборудване.

Разбира се както във всяко нещо, така и тук на лице са и някои отрицателни точки:

Финансовите разходи, свързани с придобиването на печат.

Необходимостта от постоянно използване на печата, дори в случаите, когато това би могло да се избегне.

Веднъж започнато, подпечатването на документи, налага постоянното му използване. И накрая, отбелязваме, че информацията за това дали печатането се изисква или не в съответствие добре е да се консултирате с експертите: https://goldenvision.bg. Така ще изберете на базата анализа на тези предимства и недостатъци, както и това, което предполага издаване на печат при регистрация на фирма.

Подобни публикации

5 Малко известни фактори, които могат да повлияят на онлайн репутацията Ви

desito

Инвестиция в бъдещето: Избор на печеливша университетска специалност

admin

Как да изберем фирма за бърз кредит?

redactort