За Дома

Основни теми за картини

Нищо чудно, че казват, че картината е отражение на душата на собственика. Не е необходимо да вземете четки и бои – можете просто да закупите продуктите, които харесвате. Предлагаме ви да се запознаете с възможните теми на рисунки и интересни вариации на картини.

Градски пейзажи

Снимки с изображения на градски забележителности ще се впишат идеално в модерния стил на интериора. Рисунките могат да бъдат цветни или черно-бели. Тихите улици, храмове и къщи, изобразени на платната, ви позволяват да се потопите в атмосферата и мислено да се пренесете в примамливия пейзаж.

Животни

Правилно подбраните изображения на анималистични теми ще украсят стая във всеки стил. Популярни герои на картини: тигри, лъвове, котки, кучета, птици. Животното не е задължително да е истинско – страхотни анимационни герои също са достойни да заемат място във вашия дом.

Естествени мотиви

Очарователните водоеми, планини, гори ви карат да мечтаете и да се потопите в приятни емоции. Платната с естествена тема изглеждат особено добре в големи размери. Във вашата сила е да създадете пълен реализъм, като поставите на стената масивна картина с пейзажа, който харесвате.

Абстракция

Платното не трябва да бъде ясна рисунка. Ярки петна и странни линии, съчетани в композицията, ви карат да мислите в търсене на скрит смисъл. Абстрактните образи са предимно емоции и философия. Освен това е сигурен начин да изразите вътрешните си чувства с помощта на детайли.

Портрети

Платната с изображения на хора са редки гости в модерния интериор. Класическият дизайн може да бъде допълнен с портрети на исторически личности. Изображенията на любими хора или любими знаменитости ще се впишат перфектно в модерния интериор.

Геометрия

Изображението на геометричните форми е достоен атрибут на минималистичните тенденции. Дизайнерите съветват да изберете ярки платна. Черно-бели щампи или приглушени цветни дизайни ще добавят мрачно настроение.

Натюрморти

Образът на неодушевени предмети върху платна има особен чар. Изберете рисунки, в които елементите изглеждат триизмерни и натуралистични. По-добре е да украсите кухнята или трапезарията с натюрморти. Основното правило за поставяне е, че картината трябва да виси равномерно. Само тогава композицията ще се разкрие пред публиката по правилния начин.

Източник: Картината БГ

Подобни публикации

Изхвърляне на стари мебели – какво е особеното, за което трябва да знаете

admin

Как да използвате новите мебелите във вашия дом

admin

Най-добрият помощник в света: Превърнете готвенето в ритуал с японски кухненски нож

king content
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .