Полезно

Научете за екологичните ползи от почистване на дворове и грижата за тревата

Наличието на красива морава има редица предимства. Добре поддържаният двор е голяма гордост за стопаните … рамката на вашите произведения на изкуството, ровът към вашия замък. Освен всичко останало, поддръжката на двора си има много екологични ползи. Нека започнем с една от тях – грижата за тревата.

Уроци за екологичните ползи от грижата за тревата.

Някои от положителните ефекти по почистване на дворове и грижа за тревата са следните:

Предотвратява ерозията на почвата и стабилизира праха.

Абсорбира дъждовната вода.

Намалява отблясъците и шума.

Почиства въздуха. Тревата почиства въздуха, като улавя прах и частици дим.

Охлажда околната среда.

Подобрява и възстановява почвата.

Съвети за екологично чиста грижа за тревата:

Поддържайте добре изчистен двора, за да имате здрави почви;

Изберете тип трева, подходящ за климата, в който живеете;

Косете високо и с остри остриета;

Поливайте дълбоко, но не твърде често;

Грижете се за почистване на дворове от натрупването на слама;

Помислете за биопестицидите

Изкуствените химически пестициди като ДДТ са известни с лошото въздействие, върху околната среда. Разбира се, те са много ефективни при убиването на насекоми, но е доказано, че причиняват репродуктивни заболявания при птиците, като по-тънки черупки от яйца. Вместо това опитайте да използвате био-пестицид, като феромонен пестицид или микробни пестициди, които са по-подходящи за контрол на популациите от насекоми, като същевременно са екологично чисти.

Мулч или компост

Най-лесният вариант тук е да хвърлите събраните остатъци докато косите от двора за мулчиране. Това е най-лесният вариант (и най-евтиният), а също така е добър за вашата морава. Противно на общоприетото схващане, той не насърчава натрупването на слама. Друг вариант е да съберете изкорените отпадъци от трева и да ги добавите в кошчето за компост.

Събирайте дъждовна вода

Едно от най-големите отрицателни въздействия на тревните площи върху околната среда се дължи на напояване, създадено от човека. Според National Geographic, „Изчислено е, че маркучът с пръскачка използва девет галона в минута или 530 галона на час“. Това е много вода. Положително решение е просто събиране на дъждовна вода по време на бури. Съхранявайте в бидони или варели, докато настъпи време за напояване.

Използвайте електрическа косачка

Ще спестите от енергия и ще спестите пари. Тези косачки са отлично решение за поддръжка на двора и косене на всичката тревата.

Освен това, само поддържането на здрава и дебела морава е чудесен начин да се избегнат екологичните проблеми. В случай, че не разполагате с необходимото време за всички грижи, които може да изискват дворове и градини, винаги може да наемете специални услуги. От чистачи.бг може да разчитате на почистване на дворове, косене на трева рязане на храсти, премахване на листа и пр. Екипите могат да направят чудеса с двора ви. Достатъчно е само да им се обадите и всичко ще бъде решено лесно.

Подобни публикации

Как се връзва хамак

admin

Какво се случва с пръстите ни, когато ги изпукваме (ВИДЕО)

admin

Защо да изберем лицензирано онлайн казино?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .