Спорт

Майкъл Едуардс напуска „Анфийлд“ – какво ще загуби Ливърпул

Майкъл Едуардс

Алисон, Върджил ван Дайк, Фабиньо, Анди Робъртсън, Диого Жота и Мохамед Салах. Това са само част от трансферите, които затвърдиха легендарния статут на Майкъл Едуардс в Ливърпул.

В това число можем да включим и играчи като Харви Елиът и Ибрахима Конате, които тепърва ще се доказват с фланелката на мърсисайдци. Обикновено класации се правят за най-великите мениджъри или футболист. Ако обаче имаше за спортни директори, Майк Едуардс щеше да е в челото на класирането.

Той имаше много важна роля в изграждането на отбора от 2019-та, който спечели Шампионската лига, а след това сложи край на 30-годишното болезнено чакане за титла от Висшата лига. Едуардс е човека, който успя да убеди Юрген Клоп в качествата на Мохамед Салах.

Още повече, Едуардс успяваше да поддържа финансовия баланс на клуба в разумни граници. Неговите нетни разходи за трансфери са едва 130 милиона паунда. Два пъти по-малко от парите, който Челси похарчи в началото на изминалия сезон.

Освен, че купуваше световна класа на разумни цени, Едуардс съумяваше да извлече максимума и при изходящите трансфери на Ливърпул. Може да се убедите в това след само един пример – Фелипе Коутиньо. Бразилецът се превърна във втория най-скъп футболист в света, когато Барселона се съгласи да заплати 140 милиона паунда за правата му. За тези пари, на „Анфийлд“ пристигнаха Алисон и Върджил ван Дайк. Ако питате феновете на „блаугранас“, това е един то най-лошите трансфери в цялата история на Барселона. Показателно е, че каталунците се разделиха с Меси и Суарес, но не успяват да намерят отбор, който да привлече Коутиньо и да удовлетвори солидните му финансови изисквания.

Но нека не се фокусираме само върху него, все пак Коутиньо бе най-важния играч на клуба, когато предпочете да поеме към Испания. Едуардс ни показа, че може да продава и нежелани играчи на сензационни цени. Той успяваше да извлече максимума от дълбоки резерви и млади таланти, които не успяваха да грабнат своя шанс в ротацията на Юрген Клоп. Майкъл Едуардс може да се определи като странния нърд, който превърна играта Футбол Мениджър в реалност.

Е. трябва да споменем и за играчите, които напуснаха Ливърпул без трансферна сума. Това са Джини Вайналдум, Емре Джан, Адам Лалана, Дани Стъридж и Натаниел Клайн. Кариерите им обаче определено не тръгнаха нагоре (с изключение на Вайналдум). Едва ли феновете на клуба съжаляват толкова много за подобни футболисти, след като ръководството взе по 20-тина милиона за играчи като: Мамаду Сако, Дани Ингс, Доминик Соланке и Риян Брюстър. Ингс се справи добре с екипа на Саутхемптън, но Соланке вкара само три гола през изминалия сезон. Брюстър пък не успя да помогне за спасението на Шефийлд Юнайтед, след като не стигна до нито едно попадение за цялата кампания.

Ливърпул спечели по над 10 милиона и от трансферите на Дани Уорд и Марко Груич. Към тях можем да добавим и Брад Смит и Кевин Стюард, който си тръгнаха за близки суми, а никой повече не чу за успехите им.

След като Ковид удари футболния свят, едуардсикономиката се показа с още по-голяма сила. Тимът се освободи от услугите на Груич, Хари Уилсън и Джердан Шакири, с което спести сериозна част от бюджета за заплати, въпреки че не реализира сериозна печалба от самите трансферни суми.

Ако трябва да правим някакви сензационни обобщения, спокойно можем да кажем, че:

Трансферът на Коутиньо в Барса плати за идването на Алисън и ван Дайк на „Анфийлд“.

Парите от Сако, Лукас Лейва и Кевин Стюард платиха за Салах.

Сумите, пристигнали от наемите на Дани Стъридж и Дивок Ориги стигнаха за да платят цената, изисквана от Хъл Сити за правата на Анди Робъртсън.

Повечето финанси по привличането на Диого Жота дойдоха след разделите с Ингс, Раян Кент и Овие Еджариа.

Конате пък бе изплатен с постъпленията по изходящите трансфери на Уилсън, Груич, Шакири и Тайво Авонийо.

Ливърпул определено се нуждаеше от това брилянтно управление на финансите, преди отново да се качи най-високото ниво. Ако и вие искате да се възползвате максимално от стойността на своите пари, може да използвате някоя от най-актуалните Alphawin бонус оферти.

Тиаго Алкантара и Наби Кейта са примери, че не всичко на трансферния пазар може да проработи по план, но пък и двамата разполагат със страшно много качества, срещу които не бяха платени чак толкова много пари.

Едуардс си тръгва от Ливърпул с репутацията на човек, който може да разчете таланта. Той би бил най-добрия трансфер за всеки тим и ни е много интересно да проследим, какво може да направи, ако разполага с неограничен бюджет. Каквато и заплата да изисква Майк, той определено ще успее да ви донесе далеч по-големи дивиденти.

Подобни публикации

Как можете да залагаме онлайн с приятели

redactort

Не всеки има такива невероятни умения :)

admin

Кои са най-често срещаните бонус оферти от букмейкърите?

admin