Любопитно

Как да се придвижваме бързо и екологично?

Придвижването с автомобил в градски условия може да бъде огромно предизвикателство, особено в по-големите градове. Огромните задръствания, натовареното движение по пътищата, както и постоянно растящите цени на горивата правят използването на превозното средство непрактично.

 

Благодарение на иновациите днес има много по-добри начини за бързо и лесно придвижване, които стават все по-популярни. Един такъв тип са така наречените електрически скутери, познати още като електрически тротинетки. Тяхната революция бавно завладява света, като днес все повече хора избират именно тях.

 

Причината да изберете електрически скутер пред автомобил не е една. Предимствата на тротинетките са много, като започнем от тяхната цена и икономичност, и стигнем до практичността им. По-долу ще разгледаме какви са техните плюсове и как да изберете подходяща за вас.

 

 

Предимства на електрическите скутери

Както вече казахме, предимствата са много и всяко едно от тях е причина да си купите електрически скутер още сега. Особено с наближаването на лятото, това превозно средство е повече от фантастично.

 

Икономични

Първоначалната цена, която ще платите за закупуването на скутер е значително по-ниска от тази на автомобил. Дори трудно бихме могли да ги съпоставим от тази гледна точка. Това ги прави много по-достъпни за по-широк кръг от потребители.

 

Нещо повече, освен, че покупката на тротинетка е по-евтина, то те са и изключително икономични. Преди всичко те не използват гориво, за да се движат. Имат батерия, която трябва да се зарежда на определен период от време, също както вашия смартфон.

 

Това означава, че единственият ви такъв разход ще е за електричество. Към това добавяме, че експлоатационните разходи са много по-малки, отколкото тези на един автомобил. Не са нужни технически прегледи или плащане на данъци.

 

Разбира се, възможно е да имате сервизни разходи в случаите, когато имате някаква неизправност, гумите са спаднали или са за смяна. Но дори и при някакъв подобен проблем, разходите за поправка са много по-малки от тези, които бихте платили за вашата кола.

 

Достъпност

Със своите значително по-малки размери, електрическите скутери са лесни за каране. Тъй като са предназначени от един до двама човека, според избрания модел, то с тях могат да се правят много повече маневри.

 

Наред с това лесно могат да се карат по малки улици, тротоари, велоалеи или пътеки. Всичко това ги превръща в лесен начин за придвижване в ежедневието. А и да не пропуснем факта, че ще забравите за досадното търсене на място, за да паркирате.

 

Лесно съхранение

Още едно предимство на техните размери е, че лесно могат да се съхраняват. Нещо повече, този тип тротинетки се сгъват, което позволява да ги съхранявате у дома или на работа, както и да се поставят в багажника на автомобил. Към това ще кажем, че малките им размери, теглото им и възможността да се сгъват е плюс при нужда да се качвате или слизате по стълби.

 

С грижа за околната среда

И не на последно място ще споделим, че използвайки електрически скутер, то вие се грижите за околната среда. Както казахме, те не използват гориво, за да се движат, което означава, че няма отделяне на CO2.

 

 

Как да изберем електрически скутер?

Ако за първи път чувате или едва сега сте решили да проучите електрическите скутери, то със сигурност имате много въпроси относно това какво трябва да гледате при покупката им. За тази цел ще споделим с вас техните основни характеристики, на които да обърнете внимание:

 

  • Мощност на мотора и скорост – мощността и скоростта са ключов фактор, тъй като те определят това колко бързо ще се движи електрическият скутер. Мощността се посочва във ватове (W), като това колко голяма ще е, зависи от типа двигател;
  • Максимално натоварване – когато говорим за максимално натоварване при електрическите тротинетки, то имаме предвид какво е максималното тегло, което скутерът може да поеме. Има по-малки модели, които са подходящи за деца. При тях максималното натоварване е 40-50 кг, но има и по-големи и мощни модели с максимално натоварване до 120 кг;
  • Пробег – пробегът или по-конкретно разстоянието, което тротинетката може да измине за определено време, е още една важна характеристика. Мястото, в което се складира енергията, необходима за придвижване с електрическия скутер, е акумулаторната батерия. Именно затова е важно да обърнете внимание на пробега, който е посочен в километри;
  • Спирачна система – спирачната система е също важна, като тя може да бъде механична и електрическа;
  • Капацитет на батерията – капацитетът на батерията е свързан с това до колко километра може да измине електрическия скутер при едно зареждане;
  • Време за зареждане – времето за зареждане на батерията е също различно при всеки един модел. За някои потребители то няма никакво значение, но тези, които често ще използват тротинетката, то със сигурност е важно времето за зареждане да бъде кратко.

 

И за финал ще споменем и дизайна на електрическите скутери. Днес освен класическите черни модели, все по-често се срещат и в други цветове. А това каква тротинетка да изберете е въпрос на личен избор и предпочитания. Едно е сигурно, с помощта на електрическата тротинетка спестявате средства и улеснявате вашето ежедневие.

Подобни публикации

5 неща, които хората казват, когато наистина ви обичат

admin

Еко възможности при приборите за хранене

admin

Български представител на финалите на престижен международен конкурс – стартъпът Casino Robots и Global Search Awards 2021

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .