Здраве

Как да се погрижите за кожата през зимния сезон?

Без значение кое време на годината е, е важно кожата ви да бъде добре хидратирана. Когато календарът ви казва, че е почти зима, важно е да се погрижите за кожата си допълнително, тъй като студът и вятърът действат изсушаващо. С подходящите продукти за вашата кожа, ще може да запазите доброто състояния на кожата си и през студените месеци.

Как да се погрижите за кожата на тялото?

Несъмнено усещането при вземане на горещ душ е прекрасно, особено когато навън е адски студено. Въпреки това не може да се отрече, че дългите и горещи бани изсушават кожата ви. Влагата изчезва от кожата, което я прави матова и суха.

Сухата кожа също може да допринесе за лющене на определени зони. Когато се къпете, можете да намалите малко температурата и времетраенето. Подсушете кожата с потупване, вместо да разтърквате с кърпа. Бъдете по-нежни с кожата си, тъй като при изсушаване, може да я нараните, и дори да се получат ранички.

Ако искате да проявите допълнителна любов към кожата си и да я направите по-възприемчива към хидратиращи продукти, добра идея е да ексфолирате внимателно тялото си няколко пъти през седмицата. Ако инвестирате в ръкавица за баня, можете лесно да се ексфолирате, докато сте под душа.

Ексфолирането премахва всички мъртви кожни клетки, което означава, че хидратиращите продукти могат да проникнат в кожата по-бързо и значително по-лесно. Освен това се придава приятна мекота и блясък на кожата. Когато приключите с вземането на душ и ексфолирането, идва ред на нанасянето на избрания продукт за тяло.

Може би имате любим лосион, който използвате през лятото, но през зимата е добре да преминете към по-хидратираща опция – например крем за тяло или масло, които осигуряват повече влага и имат по-мазна текстура.

Погрижете се за кожата на лицето си

Както трябва да подготвите кожата на тялото си за студените дни, така трябва да се погрижите и за кожата на лицето.

Тук е важно да изберете по-меки почистващи продукти, за да избегнете усещането за „стягане“ на лицето. Трябва също така да запомните да добавите допълнителна хидратация към лицето си, като използвате по-плътен крем в сравнение с този, който използвате през лятото. Но все пак не забравяйте, че вашите продукти за лице трябва да отговарят на вашия тип кожа.

Едно общо, което вашите летни и зимни кремове трябва да имат помежду си, е слънцезащитата. През зимата слънчевият филтър във вашия крем ще действа като бариера, която запазва влагата в кожата ви. Разгледайте различни продукти и изберете онлайн, този който смятате, че би подхождал на вашата кожа.

Трябва ли да използвате слънцезащитен продукт през зимата?

Много хора смятат, че продуктите за слънцезащита трябва да се използват основно през летния период. Но всъщност това не е така. Слънцезащитните продукти трябва да се нанасят през цялата година, като зимата не прави изключение.

Колкото и да се радваме на прекрасните слънчеви лъчи през зимата, те могат да бъдат наистина опасни. През зимата не е изключено да изгорите, а сме сигурни, че знаете и за дълготрайните белези, които Слънцето може да нанесе на вашата кожа. Слънцезащитните продукти са препоръчителни за употреба в градски условия, като ви съветваме да изградите навик да ги използвате в ежедневната рутина. Отивайки на зимна почивка в планината, задължително добавете продукт с SPF фактор в багажа си. Закупете и продукт за след Слънце, който да успокоява и хидратира кожата ви.

Ако искате да бъдете сигурни, че кожата ви е защитена, изберете слънцезащитен продукт с SPF 30. Това е идеалният продукт за целогодишна употреба.

Грижата за кожата е особено важна през студените месеци, тъй като тогава кожата е подложена на екстремни условия, които могат да доведат до прекалено изсушаване. Съветваме ви да носите ръкавици, за да предпазите кожата на ръцете, както и шал и шапка, за да предпазите шията и ушите.

 

Подобни публикации

Причини за болки в ставите

admin

Кетолон – Цена, Мнения и съдържание – Помага ли Ketolon

admin

Връзката между пародонтит и захарен диабет: Поглед отблизо

redactort
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .