Обща категория

Как да изберем компания за уеб дизайн

Как да изберем компания за уеб дизайн

Преди да изберете компания за уеб дизайн, трябва да знаете характеристиките на добра партньорска агенция.

Без това знание рискувате да изберете грешната агенция и това може да бъде катастрофална загуба на време и пари.

За да защитите вас и вашия бизнес срещу тази потенциална грешка, е важно да знаете и разберете тези важни критерии. Те ще ви помогнат да изградите бизнеса си до нови висоти на успеха. А без тях рискувате да загубите много време и пари в бъркотия от сложни договори, бюрокрация и не спазени срокове.

С този прост списък от 10 критерия на webdesignbulgaria.net можете да гарантирате, че вашата компания ще намери успешен партньор за уеб дизайн.

  1. Познайте бюджета си

Преди дори да започнете да търсите агенции за уеб дизайн, трябва да определите бюджет за вашия проект за уеб дизайн.

Този бюджет може да бъде всякакъв – от минимална работа до неограничено финансиране, но трябва да имате число на хартия, преди да започнете да преследвате агенции.

В допълнение към това трябва да зададете гъвкавостта на бюджета си, за да сте сигурни, че можете да поемете допълнителни тежести.

Очевидно винаги ще сте готови да платите по-малко от бюджета си, за да получите това, от което се нуждаете, но е възможно агенция да ви препоръча да закупите други опции за уеб дизайн, за да постигнете по-голям успех. И докато агенцията има финансов стимул да направи това, те също са експерти в своята област — те знаят какво ще работи за вас.

И накрая, трябва да имате трик при обявяване на бюджета си, който ще кажете на вашата агенция.

Тази цифра трябва да е по-ниска от действителния ви бюджет, за да си осигурите малко място за размах, когато изглаждате това, което искате от дадена агенция. Когато им дадете число малко по-ниско от средното – някъде между 75% до 90% от действителния ви бюджет – можете лесно да се съобразите с техните предложения, без да корабокруширате.

Това означава, че всички печелят и това е чудесен начин да започнете успешна връзка с агенция.

  1. Получете техните цени

След като разполагате с бюджета си, трябва също да проучите цените на агенцията.

Това може да отнеме много време, особено за агенции, които предлагат различни пакети или услуги без пакет. Намирането на това, което можете да си позволите и как то може да подобри бизнеса ви, е критична част от процеса на партньорство и ако не си напишете домашното, може да се наложи да харчите много повече, отколкото искате за услуги, от които не се нуждаете.

За съжаление повечето агенции не публикуват цените си.

Дори най-добрите агенции в индустрията обикновено изискват да се свържете с тях, за да получите информация за пакетите, а понякога те няма да ви дадат тази информация, докато не им кажете, че искате да разработите стратегия за уеб дизайн.

Това е важно, защото ако сте човек, който иска цялата информация предварително, имате много по-малък набор от потенциални партньори.

Като цяло агенциите, които публикуват своите цени, са по-отдадени на прозрачността и работят в рамките на зададения от вас бюджет, отколкото агенциите, които го пазят в тайна.

  1. Попитайте за таксите

Дори след като сте попитали агенция за ценообразуването, вие имате още един финансов проблем в ръцете си.

Понякога агенцията има списък с такси и не винаги ви казва за тях.

Те може да са в дребния шрифт на вашия договор или изобщо да не се изброяват таксите никъде. Но ако си партнирате с агенция, без да питате за изненадващи такси, бързо може да се окажете, че сте надхвърлили бюджета си за уебсайт.

Имайки това предвид, от съществено значение е да говорите с агенцията си относно тяхната политика относно таксите. Таксуват ли за извършване на непланирани актуализации на сайта? Таксуват ли ви допълнително за часове, които прекарват в работа за вашата компания всеки месец?

Добре е да зададете всички тези въпроси, особено след като няма „стандартна“ позиция относно таксите за агенциите за уеб дизайн. От вас зависи да получите подробностите, от които се нуждаете за успех, особено ако не са представени предварително.

След като подредите финансите си, можете да преминете към следващата важна стъпка от оценката на агенцията.

  1. Погледнете сайтовете на предишните им клиенти

Всяка утвърдена агенция за уеб дизайн ще има предишни клиенти. Ако искате да знаете какво да очаквате от определена агенция, погледнете работата, която са свършили за тези компании.

Това ще ви покаже какво можете да очаквате от една агенция и също така ще ви даде списък с клиенти, с които да се свържете, за да научите повече.

Въпреки че е важно да видите примери за работата на дадена агенция, тази стъпка също така ви дава необходимата информация, за да се свържете директно с клиентите на агенцията и да попитате за техния опит.

Ако говорят положително за агенцията, можете да сте сигурни, че сте в добри ръце. Ако те кажат, че нямат търпение да излязат от договора си, тогава е добре да потърсите някъде другаде.

Основната идея е да се учите от компании, които са дошли преди вас.

Партньорството с тази агенция беше ли най-добрият избор, който някога са правили? Или се борят да взимат просто плащанията? Така или иначе ще имате ясна представа дали трябва да се свържете с тази агенция или не.

  1. Получете техния процент на задържане на клиенти

Освен че разглеждате предишни клиенти на дадена агенция, можете също да ги попитате за техния процент на задържане на клиенти.

Много компании ще се движат около 60% и всичко под това показва, че има нещо схематично, което се случва със самата агенция. По същия начин процентите на задържане от около 70% – особено тези от 90% или повече – показват изключително удовлетворение на клиентите.

Агенциите, които имат най-добро задържане на клиенти, обикновено ще бъдат най-добрият ви залог за партньорство. В края на краищата, уебсайтът не е просто нещо, което хвърляте заедно – отнема време, изготвяне на стратегия и изпълнение, за да се събере всичко.

Ако една агенция няма прилична степен на задържане на клиенти, тогава им липсва един от тези ключови елементи и това означава, че няма да ви дадат резултатите, които искате.

Но когато намерите агенция с висок процент на задържане на клиенти – и когато я публикуват онлайн, за да могат всички да я видят – можете да сте сигурни, че сте намерили качествена агенция.

  1. Попитайте кой ще отговаря лично за вашия сайт

Когато работите с агенция, не искате те да казват, че са отговорни като цяло за вашия успех.

Този манталитет отразява недефинирана, свободна и недисциплинирана култура, която може да ви разочарова отново и отново.

Вместо това искате да получите името и информацията за контакт на представител, който е лично отговорен за това вашият сайт да получи нужното внимание, за да успее. Трябва да имате една точка за контакт, която може да отговори на вашите въпроси, да ви информира редовно за напредъка ви и да обсъди промени в текущата ви стратегия, ако е необходимо.

Без този контакт агенцията може да прехвърли вината сред служителите си и да търси извинение след извинение защо не постигате целите си.

Но когато имате само един човек, който е отговорен за вашето удовлетворение, няма съмнение кой е отговорен – името му е в телефона ви.

  1. Попитайте за друга форма на поддръжка за клиенти

Дори за агенции, които ви предоставят специално лице за контакт, това лице може да не е винаги на разположение през 100% от времето.

Все пак те са хора и понякога се разболяват, отиват на почивка или трябва да се грижат за личния си живот.

Така че, ако вашата точка за контакт не е налична, вие се нуждаете от човек или екип, който може да ви даде необходимата подкрепа, особено ако вашият представител го няма за продължителен период от време.

Независимо дали това е ръководителят на отдела, колегата на вашия контакт или някой, който се грижи за клиенти за хора извън офиса, трябва да знаете, за да можете непрекъснато да държите агенцията отговорна за вашия напредък.

Освен това се нуждаете и от информация за политиката на агенцията за поддръжка на клиенти.

Ако нещо се обърка с вашия сайт, трябва да можете да се свържете с тях, за да коригирате грешката. Можете ли да се обадите, когато пожелаете? Или трябва да чакате определени часове? Така или иначе, трябва да знаете.

  1. Попитайте кой може да актуализира уебсайта

Понякога агенция за уеб дизайн ще ви предостави инструментите, от които се нуждаете, за да направите директни промени в уебсайта си със система за управление на съдържанието (или CMS).

Понякога обаче те държат всичко под техен контрол, за да могат по-добре да следят вашите актуализации.

Независимо каква политика има вашата агенция, важно е да знаете за нея, за да можете да разберете как ще работите заедно.

Ако можете да правите промени в сайта си директно, това е страхотно! А ако изобщо не искате да се занимавате със сайта, можете да поверите на агенцията да направи всичко вместо вас.

В крайна сметка това зависи от типа ръководител на проекти, който искате да бъдете. Ако сте сръчни, поискайте начин сами да направите промени в сайта.

И ако имате други неща за вършене, помолете агенцията да се погрижи за това вместо вас. Вие печелите и в двата случая!

  1. Разберете дали ще преместят вашия сайт

В някои случаи агенцията за уеб дизайн може да не работи със съществуваща хостинг услуга.

Вместо това те могат да го хостват сами или да прехвърлят услугите към друга компания, с която са сключили договор като изключителен доставчик.

В случай, че ще преместят сайта ви на друг хост, трябва да знаете.

Не искате да опитате и да проверите уебсайта си един ден само за да разберете, че той се хоства някъде другаде под различно потребителско име и парола. Когато сте толкова небрежни, една агенция може да направи каквото си поиска със сайта ви без ваш надзор – и това може да бъде рецепта за катастрофа.

И ако да, къде

Освен че имате свободно управление над вашия сайт, преместването на вашата хостинг услуга може също да повлияе на скоростта на зареждане и достъпността на уебсайта ви. Ако работите в София и вашата агенция за уеб дизайн премести сървърите ви в Амстердам, това е много километри разлика.

Въпреки че това е краен пример, изключително важно е да знаете къде дадена агенция ще хоства уебсайта ви.

Ако сървърите са на другия край на света от вашата основна демографска група, тогава вашата демографска група няма да може да осъществи достъп до уебсайта ви толкова бързо, колкото уебсайтовете на вашите конкуренти.

Ако вашият уебсайт се премести, уверете се, че знаете накъде отива.

  1. Поставете конкретни, постижими критерии със срокове

И накрая, след като сте преминали през всички предишни стъпки, трябва да зададете конкретни, постижими критерии с крайни срокове.

Този вид планиране и очертаване ви дава начин да проследите напредъка на вашата агенция за уеб дизайн.

Ако вашият партньор изпреварва графика, тогава знаете, че сте избрали добър партньор. И ако те изостават, може да помислите да говорите с друга агенция.

Конкретните критерии включват качества като определяне дали вашият уебсайт ще бъде достъпен или не на мобилни платформи, колко посетители искате да поддържате по всяко време, кога вашият сайт ще стартира, редовен график за поддръжка и други.

Като основно правило ще имате по-голям успех, когато сте по-конкретни относно това, което искате да постигнете. Поставянето на общи цели дава на вашата агенция пространство за движение, което й дава възможност да пропусне целта.

Сега изберете компанията за уеб дизайн, която е подходяща за вас 

С цялата тази информация на ваше разположение вече можете да направите добър избор за партньор за уеб дизайн за вашия бизнес.

Намерете най-подходящия за вашите нужди и се уверете, че ще работят с вас по всички въпроси и притеснения, които имате.

Източник – design4works.com

Подобни публикации

Лесно ли се пазаруват авточасти онлайн

admin

Защо да рекламирате в Интернет?

admin

Виц 23

admin