Полезно

Как да бъдете комбинативни за ефективно почистване на дома

Почистване на дома

Всеки от нас има потребност да се любува на чист дом, но когато времето ни притиска, трябва да заложим на желязна организация

Всичко може да бъде забавно, дори и почистването на дома. Да, има много по-приятни дейности от него, които можем да свършим през уикенда или в делничните дни, но тази няма как да я избегнем, колкото и да я смятаме за досадна. Всъщност, ако заложим на желязна организация, тя няма да ни създава затруднения, а и ще се радваме на достатъчно свободно време.

Как да бъдем бързи и ефективни

Има много варианти, с които да превърнем чистенето в експресна процедура с отличен резултат. На първо място нагласата ни не бива да е крайна по отношение на него, защото винаги ще го започваме и извършваме с огромна неприязън. Не бива да забравяме също, че трябва да включваме всички членове на семейството в тази отговорна задача. Разпределянето на етапите от цялостния процес може да бъде не само полезно, но ще бъде и с възпитателна цел за децата.

Ако се чувстваме притиснати от множеството задължения в ежедневието, можем да се доверим на почистваща фирма, която ще ни отмени напълно, а за вас ще остане насладата от почивката в идеално поддържаното ви жилище.

Правила за спазване, които ще ви облекчат

  1. Музикален фон

Ритъмът ще ви увлече и неусетно ще сте минали с прахосмукачката през цялата къща. Е, ако се вдъхновявате и предпочитате новините, пуснете си за фон тях, но музиката определено е за предпочитане. Бързите и енергични парчета са особено желателни в случая.

  1. На една ръка разстояние

Препаратите, уредите, кърпите и всички останали принадлежности, които използвате при почистване, трябва да са прилежно подредени в специален за целта шкаф. Ключова подробност обаче е да имате лесен достъп до тях. Ако те са прибрани на неудобно място и се налага всеки път да ги изкарвате с усилия, това ще вгорчи допълнително очакването ви за предстоящите дейности.

  1. Без излишен преразход

Има хора, които трудно стартират, но после не могат да се спрат, докато не излъскат всеки детайл. Това е излишно хабене на енергия, не си го причинявайте. Няма как да бършете прах всяка седмица от фигурки, книги или декорация на етажерките, както и в ъгли, които почти не достигате.  Оставете го за някое генерално сезонно почистване, а сега се фокусирайте върху основните предмети и повърхности.

  1. Всичко навреме

Мнозина не осъзнават необходимостта от постоянна поддръжка, която спестява ценното ни време. Когато печката се замърси, минете я с гъба или със салфетка веднага. Не чакайте петната да засъхнат, защото ще изискват употребата на препарат и повече труд от ваша страна. Същото се отнася и до плота, когато готвите. Помнете това правило – правете всичко навреме!

Рефлекс – М – винаги ваш добър помощник в почистването на домове и офиси. Повече от чисто…

Подобни публикации

FocusMax – отзиви, цена, производител и мнения – Действа ли ФокусМакс

admin

Какви продукти можем да превърнем в изящни гравирани подаръци?

admin

Международен дискусионен форум „Общество, антикорупция, администрация”

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .