Любопитно Обща категория Развлечения

Жените с тези 5 личностни черти знаят как да бъдат истински щастливи

Има някои жени, които вече са отключили тайната на щастието.

До неотдавна между психолозите широко се приемаше, че само две личностни черти са от решаващо значение за определяне на щастието и благосъстоянието на човека. Психологическите проучвания предполагат, че екстремизията и невротизмът са определящи фактори и че за да се чувствате щастливи, трябва да бъдете екстроверт, който да не е невротичен. Но  нови изследвания са открили, че това не е толкова просто.

Това разбиране се вписва в терията, която е известна като “основните пет личностни черти”. Това е широко използван модел сред психолозите. Традиционните пет черти са откритост, съвестност, екстровертност и отсъствие на невротизъм – последните две са тези, които определят щастието и благосъстоянието.

Резултатите от едно проучване показват, че всъщност има пет различни личностни черти, които водят до по-голям резултат за благополучие, за разлика от първоначалните две черти.

Сътрудникът на изследването Скот Бари Кауфман обяснява: “Това са пет различни лични пътеки за благополучие. Ако постигнете високи резултати в някой от тези пет аспекта на личността, вероятно сте по-склонни да имате високо благополучие в различни аспекти на живота си. ”

Някои жени вече знаят това и затова живеят живота си по най-добрия възможен начин. Ето петте черти. Ако смятате, че постигате висока оценка в тези аспекти, вероятно сте щастлив човек, според най-новото проучване:

1. Ентусиазъм

Ентусиазираните хора са склонни да бъдат приятелски настроени, забавни и общителни. Те лесно се откриват емоционално, имат положителни емоции и взаимоотношения и се наслаждават на чувство за удовлетворение от живота и постиженията си.

2. Занижена самокритичност

Такива жени са по-щастливи, защото са по-доволни от себе си. Те са по-малко невротични, не са претоварени и имат по-голямо чувство за автономност.

3. Трудолюбивост

Характерът на трудолюбието води до това, че лицето е самодисциплинирано, целенасочено и съсредоточено върху постиженията от своята работа. Те са страстни, не се отказват лесно и упорстват, за да постигнат целите си. Това води до по-високо благополучие и съответно до по-силно усещане за щастие.

4. Състрадание

Състраданието върви ръка за ръка с доброта, емпатия и съпричастност. Грижата за благосъстоянието на другите означава, че подобрявате вашето шастие. Учените твърдят, че по-състрадателните хора са по-щастливи в собствения си живот.

5. Интелектуално любопитство

Да мислите задълбочно за сложни въпроси и да ангажирате мозъка си във философската и интелектуалната сфера, може да означава по-голямо самоприемане и личностно израстване. Въпреки, че интелектуалното любопитство е установено, че няма влияние върху положителните взаимоотношения и ангажираността с живота, то може да означава, че имате ясно поставени цели и по-висока автономност.

Подобни публикации

Изберете най-доброто – Нейтив срещу Хибрид мобилно приложение

desito

От дърво до електрическа китара

admin

Впуснете се в приключение: Каква подготовка изискват бънджи скоковете

king content
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .